Mi a jó ingatlanbefektetés titka?

Vannak még kiaknázatlan ingatlanfejlesztési lehetőségek?

Egyre többek érdeklődését kelti fel a lakásbefektetés lehetősége. Ennek oka, hogy ez egy aránylag biztonságos befektetési forma, mely a növekvő lakásárak mellett a jövőre nézve jó döntés lehet. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni.

A befektetési célú ingatlanvásárlás legfontosabb eleme a lokáció. Ehhez érdemes szűkebb és tágabb perspektívában is végiggondolni, hogy melyek azok a területek, amik az idők során felkapottak lettek, majd lehanyatlottak és ennek jellemzően mi volt az oka, milyen külső tényezők befolyásolták a változás. Az állami intézkedések, például a CSOK, mint gazdasági elem jó alapot képezhet a sikeres befektetésnek. Nem egyedi jelenség az sem, hogy valaki egy egész projektet kínált megvételre, hiszen több tényező is hozzásegítheti az érdeklődőket ahhoz, hogy beszálljanak egy fejlesztésbe. Ilyen például a legújabb mikrohitel vagy éppen az új építésű ingatlanok lakásáfájának 5%-ra csökkentése.

Érdemes megnézni, hogy milyen fejlesztéseket, intézkedéseket terveznek a környékre. Egy nagyobb volumenű beruházás igencsak megváltoztathatja egy terület megítélését. A munkalehetőség kérdése hasonlóan lényeges szempont, melyet akkor is figyelembe kell venni, ha saját részre vásárolunk és akkor is, ha bérbe szeretnénk adni az ingatlant. Ez Budapesten nem annyira mérvadó kerületek szintjén, sokkal érdekesebb kérdés azonban vidéken. Vannak régiók, és városok, amik előnyösebb helyzetben vannak e tekintetben, ilyen például Győr-Moson-Sopron megye és Vas megye, így ezek a területek jobb befektetésnek bizonyulhatnak.

Győr-Moson-Sopron megyében egy szerencsés helyzetű projekt van előkészülőben az Erdőszél Rezidencia, mely 103 381 négyzetméter alapterületű földterületen, 128 darab sorházak, ikerházak, családi házak építésére alkalmas telket foglal magába. A projekt –mely jelenleg ingatlanfejlesztőt vagy beruházót keres – elhelyezkedése az, ami felkeltheti a befektetők érdeklődését, hiszen csupán néhány percnyire található a Győr-Gönyű kikötőben megvalósuló, 40 milliárdos fejlesztéstől, illetve az Audi gyártól is. Ezek  mindegyike munkahelyek tömegeivel csalogatja az érdeklődőket.



 

Az ingatlanbefektetések kérdése meglehetősen komplikált kérdés, mely alapos utánajárást és körültekintést igényel. Annyi azonban bizonyos, hogy ha jó lokációjú ingatlant vagy telket szemelünk ki, akkor túlságosan nagy meglepetés nem érhet majd minket.

A cikk megjelenését az Erdőszél Rezidencia támogatta (x)