Megkezdték az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának építését a XII. kerületben

Noah Steinberg, az épületet fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója és Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere együtt rakták le a Hegyvidék Központ alapkövét 2011, június 2-án. Az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központjának tetőszintjén közel 1000 m2-es aktív zöldtető lesz.

A központ a jövő szempontjainak figyelembe vételével épül környezettudatos módon. A szigorú nemzetközi BREEAM védjegy “nagyon jó” minősítését célozza meg. Újrahasznosítja az esővizet az öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez is. A meleg víz jelentős részét napkollektorokkal biztosítják. A környezetkímélő közlekedés elősegítését pedig kerékpártárolók szolgálják majd.

A Budapest XII. kerületének szívében épülő elegáns, ám mégis családias hangulatú üzlet- és szolgáltató központ 2012 őszén nyitja meg kapuit. A Hegyvidék Központ elsődleges célja, hogy magas színvonalon szolgálja ki a környéken lakók igényeit. Különlegessége a szolgáltatásközpontúság lesz. Szép és barátságos környezetben biztosít lehetőséget a napi ügyek gyors elintézésére és találkozók szervezésére.

Noah Steinberg a WING elnök vezérigazgatója hangsúlyozta: Fejlesztőként fő célunk az értékteremtés építészeti és funkcionális értelemben egyaránt. A Hegyvidék Központ megálmodásakor is szerettünk volna mindkét fontos szempontnak maximálisan megfelelni. Különös öröm számomra, hogy mi építhetjük meg az ország első környezettudatos üzlet- és szolgáltató központját, amely hangulatában, méretében és jellegében is családias, és a környezetbe illeszkedő. Az új központtal segíteni szeretnénk a kerületet lakóinak mindennapjait a jövőben.”

Pokorni Zoltán polgármester elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy a Hegyvidék Központ megépülésével olyan beruházás valósul meg a kerületben, amely egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az itt élők életét azáltal, hogy elérhető közelségben, igényes környezetben nyújt segítséget a mindennapos ügyintézéshez és bevásárláshoz, de ugyanakkor színvonalas szolgáltatásaival kikapcsolódásra, baráti találkozásokra is jó lehetőséget teremt.  Fontos számunkra, hogy a kerületben olyan, szinte kisvárosi hangulatú városközpontot hozzunk létre, amely valódi élettere lehet a Hegyvidéken élőknek, ennek fontos része a most épülő szolgáltatóház is.”

Kevés új ingatlanfejlesztés indul idén, ezek egyike a Hegyvidék Központ. A fejlesztő WING Zrt olyan magyar magán vállalkozás, amely stabil pénzügyi alapokkal és megfelelő szakmai háttérrel vág neki a fejlesztésnek. A cég építette például az ország egyetlen Nívódíjjal jutalmazott bevásárlóközpontját, az egri Agria Parkot.

A központ tervezésében és kivitelezésében magyar munkaerő működik közre, részt vállalva a magyar munkahelyek megteremtésében és megőrzésében, a magyar gazdaság teljesítményének növelésében.

Részletes információk:
Az Apor Vilmos tér évtizedek óta a kereskedelem helyszíne. A Hegyvidék Központ megálmodásával ez a tradicionális funkció új életre kel a legmagasabb igényeket is kielégítő formában. Annak érdekében, hogy valóban azt tudják nyújtani a leendő látogatóknak, amit szeretnének, a fejlesztő WING Zrt. felmérést végzett a lakosság körében. A kérdőíves piackutatás eredménye: a napi ügyintézést és az azt kellemesebbé tevő szolgáltatásokat várják a megkérdezettek Buda most épülő új bevásárlóközpontjába. Így lesz tehát bank, hivatalos ügyintézési lehetőség, drogéria, pékség, étterem, kávézó, patika, szupermarket, virágüzlet is. Az eddig leszerződött bérlők az elvárásokat a legmagasabb szinten teljesítik. A Hegyvidék Központban nyílik a kerület legnagyobb CBA Príma szupermarketje, egyik legnagyobb OTP Bank fiókja, Dr. Med Patika, Bortársaság, Travel Del Mar utazási iroda, Brandt Virág, Semiramis Kávézó, DCL Tisztító Szalon, Happy boksz, delikát és biobolt valamint zöldség-gyümölcs üzlet.

A szolgáltatások igénybevételéhez a parkolás is megoldott, a kétszintes mélygarázsban nagyszámú parkolóhely áll majd rendelkezésre. A családi parkolóhelyek szintén az ide látogatók maximális kényelmét hivatottak szolgálni.  Az új üzletközpont az autósok mellett, a gyalogosok számára is egyszerűen megközelíthető. A környék tömegközlekedési ellátottsága kiváló, az Apor Vilmos téren több buszjárat és a villamos is megáll.

 
A tervezés során az esztétikum és környezetbe illeszkedés döntő szempont volt. Nem egy sokemeletes bevásárlóközpont, hanem igazi “ékszerdoboz” létrehozása volt a cél. A meghitt, családias jelleget az eleganciával egyedi módon ötvöző épületbelsőt a kitűnő átláthatóság és könnyű eligazodás jellemzi. Az átgondolt tervezésnek köszönhetően nem kell majd senkinek sem hosszasan keresgélnie, míg meg tud venni egy csokor virágot, vagy éppen a reggeli újságját. Különlegesség lesz a tervek szerint az épület teljes magasságában végigfutó exkluzív belső kert, az úgynevezett “vertical garden”-, ami otthonossággal tölti meg a teret és egyedi élményt nyújt.