Kínával erősít a kelet-közép-európai régió

Reptérre költözik a logisztikai specialista.

A Prologis, Inc. a mai napon új bérleti szerződést jelentett be a Linemart logisztikai szolgáltatóval, amely a kínai székhelyű, e-kereskedelmi profilú Shenzhen Sailvan Network tulajdonában van. Az 18 166 négyzetméteres disztribúciós és irodai létesítményt a Prologis Park Prague-Airport DC1-ben vette bérbe a cég. A tranzakciót a 108 Agency segítette.

A 2008-ban alapított Shenzhen Sailvan Network világszerte több mint 1000 főt foglalkoztat, Hamburgtól kezdve Los Angelesen át a kínai központig, Shenzhenig. A Linemart, amely olyan online ruházati üzleteket működtet, mint a CNDirect és a Dress Link, az európai ügyfelek kiszolgálására használja majd prágai központját.

“A park közelsége a repülőtérhez kulcsfontosságú a menedzsmentünk számára, hiszen gyors és kényelmes hozzáférést biztosít a német piachoz, ahol logisztikai tevékenységünk nagy részét folytatjuk” mondta Tao Lin, a Linemart ügyvezető igazgatója.

“Továbbra is erősödik a kereslet az e-kereskedelemben, különösen a kelet-közép-európai régióban, ahol a vállalatok folyamatosan helyszínt keresnek szolgáltatásaik elindításához vagy éppen bővítéséhez” – mondta  Martin Baláž a Prologis cseh és szlovák piacának lízing- és fejlesztési vezetője.

„Egyre növekvő arányban észleljük azt, hogy a kínai vállalatok az európai terjeszkedéshez Csehországot választják kiindulópontjuknak. Döntésüket a kontinensen belüli kedvező helyszínek, magas minőségű kereskedelmi ingatlanok és az ország befektetést támogató intézményrendszere motiválja” – nyilatkozta Peter Kolenčík a 108 AGENCY ipari létesítményekkel foglalkozó csapatának tagja.

A Prologis Park Prague-Airportnak jelenleg 2 épülete van összesen 33 hektáron, 72 000 négyzetméter potenciálisan beépíthető területtel.