Jövő ősszel nyit Budapest első környezettudatos üzletközpontja, a Hegyvidék

A tervek szerint halad Budapest első környezettudatos üzletközpontjának építése és 2012 őszén megnyitja kapuit a nagyközönség előtt. A Hegyvidék Központnak, az ország egyetlen idén elindított üzletközpont fejlesztésének bérbeadása is várakozáson felül alakul és a válság ellenére, a területek több mint fele már bérlőre talált.

A XII. kerület Apor Vilmos terén épülő családias hangulatú üzlet- és szolgáltató központ elsődleges célja, hogy magas színvonalon szolgálja ki a környéken lakók igényeit. Szép és barátságos környezetben biztosítson lehetőséget a napi ügyek gyors elintézésére, vásárlásra és találkozók szervezésére. Az épületet fejlesztő egyik legnagyobb magyar ingatlanvállalkozás, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója, Noah Steinberg, és Pokorni Zoltán polgármester 2011. június 2-án rakta le a Hegyvidék Központ alapkövét. Jelenleg a kétszintes mélygarázs építése zajlik. A központ a szerkezetkész állapotát 2012 januárjában éri el, kapuit 2012 őszén nyitja meg. A tervezésben és kivitelezésben magyar munkaerő működik közre, részt vállalva a magyar munkahelyek megteremtésében és megőrzésében, a magyar gazdaság teljesítményének növelésében.

 

A Hegyvidék Központ népszerűségét tükrözi, hogy a területek több mint fele már bérlőre talált. Az üzlethelyekért folyamatos az érdeklődés és jelenleg is előrehaladott tárgyalások folynak a még üres területekre. A közelmúltban írta alá a bérleti szerződést a Líra Könyvesbolt, az ország egyik legjelentősebb könyvvállalkozása, a Príma Pék, Magyarország legelső pékszaküzlet hálózata és a Semiramis Kávézó, mely piacvezető a prémium kategóriájú kávék forgalmazásában. A már korábban leszerződött bérlők között található az OTP Bank, a CBA Prima, a Bortársaság, a Brandt Virág, a Culinaria Hegyvidék, a DR Med patika, a Happy Boksz, a Happy Make Up kozmetikai üzlet, az Írisz Tisztítószalon, a Travel Del Mar utazási iroda és zöldség-gyümölcs árus.  

 

Részletes információk


Az Apor Vilmos tér évtizedek óta a kereskedelem helyszíne. A Hegyvidék Központ megálmodásával ez a tradicionális funkció új életre kel a legmagasabb igényeket is kielégítő formában. Annak érdekében, hogy valóban azt tudják nyújtani a leendő látogatóknak, amit szeretnének, felmérés készült. A kérdőíves piackutatás eredménye: a napi ügyintézést és az azt kellemesebbé tevő szolgáltatásokat várják a megkérdezettek Buda most épülő új bevásárlóközpontjába. Így lesz tehát bank, hivatalos ügyintézési lehetőség, drogéria, pékség, kávézó, patika, szupermarket, virágüzlet is. Az eddig leszerződött bérlők az elvárásokat a legmagasabb szinten teljesítik.

 

A tervezés során döntő szempont volt, hogy az épület szervesen illeszkedjen a XII. kerületi hegyvidéki környezetbe. A meghitt, családias jelleget az eleganciával egyedi módon ötvöző épületbelsőt a kitűnő átláthatóság és könnyű eligazodás jellemzi. A családi parkolóhelyek szintén az ide látogatók maximális kényelmét szolgálják. Különlegesség lesz a tervek szerint, a középponti liftfalon teljes hosszában végigfutó exkluzív belső kert, az úgynevezett “vertical garden”.

 

Az új Hegyvidék Központ környezettudatos megoldásokkal a meglévő igényekre, ugyanakkor már a jövő szempontjainak figyelembe vételével épül. A szigorú nemzetközi BREEAM védjegy “nagyon jó” minősítését célozza meg. Felhasználja az esővizet és az épület szürkevizét öntözéshez és a mosdók, mellékhelyiségek öblítéséhez is. Meleg víz biztosításához napkollektorokat alkalmaz. A környezetkímélő közlekedés elősegítését kerékpártárolók szolgálják majd.

Az ideális bevásárlóközpont – a GfK Hungária legújabb kutatása szerint – alacsony, közepes és magas árfekvésű termékeket is árul, közel van és könnyen megközelíthető. Hosszú a nyitva tartása, könnyű benne eligazodni valamint nagy területű élelmiszerbolttal várja a vendégeket. Minden korosztály számára tartalmaz üzleteket és sok szolgáltatás érhető el benne. A Hegyvidék Központ ezeket az elvárásokat messzemenően teljesíti.

A Hegyvidék Központ már leszerződött bérlői:

 

•             OTP Bank

•             CBA Prima szupermarket

•             Líra Könyv

•             Semiramis Kávézó

•             Príma Pék

•             Bortársaság – borszaküzlet

•             Brandt Virág

•             Culinaria Hegyvidék – delikát és biobolt

•             DR MED – patika

•             Happy Boksz – ajándék

•             Happy Make Up – kozmetikai szalon

•             Írisz Szalon – ruhatisztító, cipész és varroda

•             Travel Del Mar Utazási Iroda

•             Zöldség-gyümölcs

 

 

Bérleti tárgyalások folynak az alábbi szolgáltatásokra:

Drogéria, posta, újságos, divatáru, cipőbolt, fehérneműbolt, telekommunikáció, optika, fodrászat, a la carte étterem, szendvicsbár, cukrászda, táska és kiegészítők, játékbolt.