Jön a harmadik budapesti Ikea

Valószínűleg Soroksáron építi fel harmadik fővárosi áruházát az IKEA.

A magyarországi IKEA arról tájékoztatott: amennyiben a jelenlegi jogszabályi keretek lehetővé teszik, egy újabb budapesti áruház felépítésére összpontosítanak – közölte a távirati iroda. Az Ingatlanmenedzser úgy értesült, hogy a legesélyesebb továbbra is a soroksári bevásárlóközpontok melletti terület. A megvalósíthatóságról és a költségekről már tárgyaltak nemzetközi ingatlantanácsadó céggel is.

A világ legnagyobb bútoreladója, az IKEA pénteken közölte, hogy nettó nyeresége 10,4 százalékkal nőtt a tavaly augusztussal zárult költségvetési évben; a társaság a jelenlegi gazdálkodási évben megduplázza beruházásait. Az IKEA magyarországi leányvállalata 4,8 százalékkal magasabb, összesen 33,77 milliárd forintos forgalommal zárta az előző költségvetési évet, áruházaikban 2,7 millió vásárlót fogadtak, ami 4,2 százalékkal több az előző évinél.

Andrew North, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális ügyvezető igazgatója a közleményben úgy fogalmazott: a 2012-es évben kiemelt céljuk megkönnyíteni a kis terekben élő vásárlók életét, akik számára az IKEA rengeteg hasznos megoldással szolgál. Emellett figyelmük középpontjában továbbra is a 2012-es pénzügyi év kezdetén indult üzleti program fejlesztése áll majd, melynek termékei és szolgáltatásai kis- és közepes vállalkozásoknak szólnak.