Ismét A-kategóriában akvirált az Appeninn Holding

Teljes kihasználtsággal futó, kiváló elhelyezkedésű és magas minőségi színvonalat képviselő ipari ingatlannal bővítette portfolióját a tőzsdén is jegyzett Appeninn Holding Nyrt. Biatorbágy határában.

Az Appeninn Holding Nyrt. megállapodást írt alá a biatorbágyi Vendel Parkban álló Kärcher-bázis megvásárlásáról. A kifejezetten a Kärcher Hungária Kft. igényeihez igazodva 2001-ben megépített ingatlan 5.160 négyzetméteres telken áll, amin mintegy 800 négyzetméteres raktár és közel 600 négyzetméteres irodaépület található. Az épületet 2006-ban felújították és bővítették a menetközben felmerült elképzelések megvalósításával.

„A piacon eladásra kínált ingatlanok értékelésénél az egyik leggyakoribb probléma az szokott lenni, hogy az új befektetőnek kalkulálni kell a feltöltési időszakkal” – magyarázza Székely Gábor, az Appeninn igazgatótanácsának elnöke. „Legtöbbször bevételtermelő képességüket elvesztő, tehát alacsony kihasználtsággal futó ingatlanokat kínálnak nekünk megvásárlásra. Ezúttal azonban egy teljes kihasználtsággal futó ingatlan került a portfoliónkba, ráadásul tízéves időtartamra szerződött, megbízható fizetőképességű bérlővel.” A lakossági és ipari célú tisztítás -technológiai berendezésekre specializált vállalatcsoport osztrák anyacége a hosszú távú bérleti szerződésre garanciát is vállalt.

A biatorbágyi Vendel Park a várost körbeölelő kereskedelmi-ipari zóna egyik legkedvezőbb pozíciójában található. Az M0 és M1 autópályák kereszteződésétől alig 600 méterre fekszik, az M7-eshez pedig 4 kilométeres úton lehet onnan eljutni. Gépjárműves, műszaki kereskedelmi és fogyasztói termékek raktározását végző cégeknek ideális a környék.

„A B-kategória különösen kedvező bérleti és üzemeltetési viszonyainak kihasználása mellett egyre inkább szeretnénk nyitni az A-kategória irányába is az akvizíciós politikánkban.” – mondja Székely Gábor. „Ugyanakkor továbbra is szem előtt tartjuk, hogy olyan különleges előnyökkel és megtérülési kilátásokkal rendelkezzen az adott befektetés, hogy a piaci folyamatok esetleges kedvezőtlen alakulásának is ellen tudjon állni.” Hasonló befektetésekre van még esély az év hátralévő részében, az elnök szerint.