Eladó a SZOT üdülő

A javuló ingatlanpiaci kilátásokra hivatkozva értékesíti a CIB Csoport Budapest egyik leglátványosabb ingatlanát, a Vérhalom utcai épületet, amely1971-1980 között SZOT üdülőként működött. Az értékesítésért a Cushman & Wakefield tanácsadó cég felel.

SZOT üdülőAz évtizedek óta üresen álló épület több éve nyílászárók és burkolatok nélkül dacol az elemekkel. A hétemeletes rózsadombi épület hasznosítására az évek során több próbálkozás is volt, korábbi tulajdonosai egyebek között lakóházzá, szállodává fejlesztették volna, akár az ingatlan méretének jelentős növelésével.

 

 

A CIB Csoport közleményében az áll, hogy reális áron, minden résztvevő fél megelégedésére szeretnék a tranzakciót lebonyolítani, ezzel remélhetőleg megnyílik az út a valóban különleges adottságokkal rendelkező, a főváros ingatlanpiaci szempontból egyik legnagyobb értékű területén fekvő és jelentős méretű ingatlan megfelelő hasznosítására. A jelenleg  31 777 négyzetméteres épület, egy 22 780 négyzetméteres, egyedülálló panorámával rendelkező telken áll.

 

„A volt SZOT szállót minden budapesti lakos ismeri. Mindannyiunk közös érdeke, hogy ez a városképet meghatározó ingatlan végre méltó módon illeszkedjen a rózsadombi panorámába. Biztosak vagyunk abban, hogy az ingatlan a C&W szakértelmének köszönhetően hamar megtalálja új tulajdonosát, és ismét a II. kerület – és az egész főváros – ékköve lehet” – mondta Michael Clark, a CIB Csoport vezérigazgató-helyettese. A Cushman tanácsadói szeptember 15.-ig várják az érdeklődők jelentkezését.