E-kereskedővel erősít a Prologis

Új bérlő érkezik a lengyel logisztikai központba.

A Prologis, Inc., logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette, hogy szerződést írt alá a legnagyobb lengyel e-kereskedő platformmal, az Allegro oldalt működtető Allegro Csoporttal, 21 950 négyzetméter bérbeadásáról a Prologis Park Błonie területén. A megállapodás értelmében 13 100 négyzetmétert most, 8 850 négyzetmétert pedig 2017-ben vesz birtokba a cég.

Ez már a harmadik alakalom ebben a negyedévben, hogy a Prologis egy e-kereskedő vállalattal ír alá bérleti szerződést a kelet-közép-európai régióban. A megállapodást a BNP Paribas Real Estate Poland ingatlanközvetítő segítette.

„Fellendülést érzékelünk az e-kereskedelmi logisztika lengyelországi piacán, és 700 000 négyzetméterre becsüljük ezen vállalkozások bérleti igényét 2020-ra ” – mondta Zbigniew Smyczyński a Prologis Poland bérbeadásért felelős menedzsere. „A külvárosi logisztikai parkok egyre vonzóbbak, mert a cégek könnyebben találnak munkaerőt, megfizethetőek a bérek és viszonylag alacsonyak a bérleti díjak.”

A hét épületből álló Prologis Park Błonie egy modern logisztikai központ 152 000 négyzetméternyi ipari területtel, Varsó központjától mindössze 20 kilométerre, nyugatra.