hirdetés

Díjazták a környezetbarát szemléletet!

Ökocímkét kapott a magyar létesítménygazdálkodó.

Elnyerte a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét a Future FM Zrt., ami a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát hivatott igazolni Magyarországon. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg.

A „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére nyújtott be pályázatot a Future FM Zrt., mely alapján készült szakértői vélemény megállapította, hogy a Környezetbarát irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában megfelel a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek, és viselheti a magyar „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyet. Az ökocímkét Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hitelesítette, A védjegyelnyerést igazoló tanúsítványt pedig Batári Ferenc a Future FM Zrt. vezérigazgatója és Szilágyi Áron olimpiai kardvívó, a Future FM Zrt. CSR szóvivője vette át.


A TATA folyamatosan csökkenti irodai tevékenységének környezeti hatásait. A hulladékgazdálkodási és a CO2 kibocsájtás csökkentési programjaik mellett most a vízvédelem került fókuszba, azon belül is a környezet- és emberkímélő takarításra helyeztek nagy hangsúlyt. „ A TATÁ-nál alkalmazott komplex takarítási eljárás 2016-ban Magyarországon elsőként nyerte el a környezetbarát takarításra vonatkozó „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegyet – mondta Jaroslaw Broszkiewicz, a Tata Consultancy Services üzemeltetési és adminisztrációs igazgatója.

„A Future FM kiemelten kezeli a fenntarthatósági szempontokat, ezen belül a zöld takarítási megoldásokat, a környezetbarát tisztaság mindennapokban történő megvalósítását. Reméljük, hogy ez az elismerés hírnökként is segíti a jövőben munkánkat.” –nyilatkozta Batári Ferenc, a Future FM Zrt. vezérigazgatója.

„A felelősen gondolkodó cégek számára egyre fontosabbak a környezetvédelmi szempontok. A „Környezetbarát Szolgáltatás” védjegy magába foglalja, hogy a takarítás során jelentős a tisztítószer-megtakarítás, a légkör, az élővizek és a talaj védelme növekszik, mérséklődik a csomagolási hulladékok mennyisége, gyűjtésük szelektíven történik, a felhasználás során előnyben részesül a környezetbarát papíráru, a „kezelt” tárgyak, berendezések használhatósága pedig hosszabb ideig megőrződik.” –mondta Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.