hirdetés

Bővíti alternatív szolgáltatási körét a meghatározó ingatlan-tanácsadó vállalat

Ezentúl adatközpontokra épülő tanácsadással is támogatják ügyfeleiket.

A JLL kibővítette alternatív szolgáltatási körét, így speciális adatközpontokra épülő tanácsadással tudja támogatni a bérlőket, a befektetőket és a fejlesztőket az EMEA régióban.

Alex Tilley, aki igazgatóként csatlakozik a csapatba, az adatközpontok iparágán belül referenciával rendelkezik akvizíciók, befektetések, vállalati összeolvadások és felvásárlások kapcsán az EMEA régióban. Korábban a CBRE adatközpont akvizíciós csapatában dolgozott, legutóbb pedig a saját adatközpont tanácsadó cégét irányította sikerrel és a szektoron belül világszerte dolgozott bérlőkkel és intézményi befektetőkkel.

Martin Carroll 2016 áprilisában csatlakozik igazgatóként az új csapathoz. Húsz éves tapasztalattal rendelkezik a tanácsadás területén és korábban technikai ingatlanokkal foglalkozott a JLL egyik ügyfelénél. A JLL-hez a CBRE-től csatlakozik, ahol az adatközpont stratégiai tanácsadás és globális akvizíció volt a szakterülete. Ezt megelőzően a T-Mobile számára végzett hálózatfejlesztést.

„Az összekapcsolt eszközök száma a 2016-os 6,4 milliárdról várhatóan több mint 20 milliárdra fog növekedni 2020-ra globálisan. Még soha nem kellett ekkora mennyiségű adatot feldolgozni és tárolni, valamint soha nem volt ekkora igény a vállalati informatikai csapatok munkájára” – mondta Ollie Saunders, a JLL alternatívák csoport vezetője. Az adatközpont és IT tanácsadási szolgáltatások iránti folyamatos kereslet hátterében az innováció, és a felhő szolgáltatásokra fordított megnövekedett kiadások állnak. A JLL növekedést jósol a szerverparkok területén is, ami tovább fogja segíteni az adatközpontok piacának evolúcióját is.

John Duckworth, a JLL angliai bérlői szolgáltatásokkal foglalkozó csapatának vezetője hozzátette: „Az adatközpontokkal kapcsolatos szolgáltatások, melyek kiegészítik a vállalati bérlőknek szóló már meglévő holisztikus szolgáltatásainkat, most kiemelten fontosak minden bérlői portfólióban.”