hirdetés

Bővít és hosszabbít a nyugati határnál Európa egyik vezető logisztikai szolgáltató cége

A fejlesztés felelőse a Prologis.

A Prologis, Inc., a világ vezető ipari ingatlan vállalata a mai napon bejelentette, hogy megkezdte annak a 8000 négyzetméteres build-to-suit létesítménynek (DC2) a fejlesztését Hegyeshalmon, amelyet Európa egyik vezető logisztikai szolgáltató cége, a Fiege vesz majd birtokba.

A terjeszkedés mellett a Fiege jelenlegi, 11.400 négyzetméteres bérleti szerződését is megújította a DC1-es épületben, ugyanebben az ipari parkban. A vállalat jelenleg Európa-szerte 126.000 négyzetmétert bérel öt Prologis parkban. Az új 8000 négyzetméteres létesítmény – amely a második épület lesz a teljes kihasználtsággal működő parkban – többek között 100 négyzetméternyi csúcstechnikájú irodateret foglal magába.


 

“A Fiege az integrált ellátási lánc rendszerek fejlesztésére szakosodott számos különböző iparágban.Elégedettek vagyunk a hegyeshalmi Prologis Park jelenlegi épületével, ezért annak érdekében, hogy lépést tartsunk az üzleti növekedéssel, úgy döntöttünk, megújítjuk szerződésünket, illetve tovább terjeszkedünk egy másik „build-to-suit” létesítménybe. ” – mondta Hepp Gergely, a Fiege ügyvezető igazgatója.

 

“A hegyeshalmi Prologis park – az egyetlen létesítményünk Magyarországon, ami Budapesten és a főváros vonzáskörzetén kívül esik – évek óta teljes kapacitással működik, és kezd jelentős csomóponttá válni a Fiege regionális logisztikai tevékenységének szempontjából, Ausztria és Szlovákia közelsége miatt.” – mondta Kemenes László a Prologis magyarországi alelnöke.


A hegyeshalmi Prologis parkban jelenleg egy 24.100 négyzetméteres épület található, amelyet teljes egészében bérel a Fiege és az SMR. A helyszín további 120.000 négyzetméteres fejlesztési potenciált rejt magában.