hirdetés

Bevásárolt az Erste Alapkezelő

Prémiumkategóriás irodaépülettel bővült a porfóliójuk.

Az Erste Ingatlan Alap a mostani tranzakcióval az Office Garden Irodaparkba tervezett 5 irodaépületből a II. ütemként megvalósult irodaházat vásárolta meg. A több, mint 18.000 m2 alapterületű prémiumkategóriás irodaépület két forgalmas út, a Szerémi és a Budafoki út között helyezkedik el és rendkívül jó adottságokkal rendelkezik, hiszen buszok, villamosok közelségében található, ráadásul a Duna parttól és közkedvelt Kopaszi Gáttól is csupán sétatávolságra fekszik.


Az ingatlan építésekor a legmodernebb megoldások mellett a beruházó kiemelt figyelmet fordított a környezettudatos technológiák alkalmazására, valamint zöld felületek létrehozására. A beépített hűtő-fűtő rendszer megújuló energia felhasználásával működik, s az egyéb magas színvonalú kialakításoknak köszönhetően az épület szén-dioxid kibocsátása nulla. A közel 16.000 m2 irodaterület már jelenleg is teljes egészében hosszú távra bérbeadott. A komplexum fennmaradó, közel 2500 m2-nyi területén étterem, terasz, raktárak, valamint 266 férőhelyes parkoló került kialakításra.

Pázmány Balázs, az Erste Alapkezelő Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt időszakban az Erste Ingatlan Alap iránt hatalmas kereslet mutatkozott, sok pénz áramlott az alapba. Az Alap eszközértékének dinamikus bővülése szükségessé teszi az újabb és újabb befektetési lehetőségek keresését.

Az Erste Ingatlan Alap jelenlegi nettó eszközértéke meghaladja a 265 milliárd forintot és portfóliójának közel 46 %-át teszik ki az eddig megvásárolt ingatlanok. Az elkövetkezendő időszakban további irodaházak megvásárlását tűzte ki célul az Erste Alapkezelő.