Az Európai Bizottság elnöke és Orbán Viktor avatják fel a WING által fejlesztett Európai Unió Házát

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök és Stavros Lambrinidis, az Európai Parlament alelnöke közösen avatják fel a WING által fejlesztett Európai Unió Házát, az előzetes tájékoztatás alapján a héten.

Az épület ad otthont Budapesten az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének, valamint az Európai Parlament Budapesti Tájékoztatási Irodájának. Az épület földszintjén új kulturális közösségi tér nyílik, a galéria részen pedig szakkönyvtár várja a látogatókat. A kiválasztáskor fontos szempont volt a kiváló, központi elhelyezkedés, a Millenáris Park kulturális és családbarát környezete, az épület emblematikus jellege és nem utolsó sorban a tökéletes színvonalú kivitelezés.

Noah M. Steinberg a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint: A WING magyar tulajdonban lévő professzionális ingatlanfejlesztő számára a legnagyobb megtiszteltetés és elismerés, hogy az Európai Bizottság és az Európai Parlament általunk fejlesztett ingatlant tartott a legalkalmasabbnak arra, hogy otthont adjon az Európai Unió Házának.
Hogy Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, egyben az Európai Unió soros elnöke és Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke is fontosnak tartják, hogy személyesen vegyenek részt az épület avatásán, szimbolikus jelentőségű.
A WING olyan magyar vállalat, amely tevékenysége révén munkahelyeket teremt, az épületei révén értéket teremt, és ezzel hozzájárul az ország gazdasági fejlődéséhez és növekedéséhez.

Az Európai Unió Háza Buda üzleti központjában, mégis zöld környezetben helyezkedik el. A WING fejlesztésében megvalósult három Millenáris Parkban található irodaház tagja a hajdani Ganz gyártelep U üzemépületének felújításával jött létre. A felújítással megszületett építészeti minőség alapvetően formálta át a park hangulatát és járult hozzá a környezet fejlődéséhez. A beruházás részeként a WING felújította a népszerű mesejátszóteret, a Zöld Pétert és a játszótér és környékének területeit közparkként bocsátotta a látogatók rendelkezésére. A kitűnő elhelyezkedés, az építészeti értékek és a megújult környezet együttesen teszik méltóvá az épületet új funkciójához.

A Millenáris Modern irodaépület technikai megoldásai révén Bel-Buda legrugalmasabb és leghatékonyabb irodaházai közé tartozik. A hétszintes épület legfelső szintjén az irodaterületen kívül egy nagytárgyaló és egy látványos panoráma terasz kap helyet. A földszinten és a galérián található majd meg az információs központ és a szakkönyvtár. A lépcsőházból közvetlen lejutás biztosított a kétszintes mélygarázsba. Az épület teljes egészében akadálymentes.