Az elmúlt hónapokban folyamatos élénkülés jellemezte az irodapiacot

A bérleti díjak csökkenése megállt, így az elmúlt hónapokban folyamatos élénkülés jellemezte az irodapiacot. Ezt támasztják alá az ABLON Group eredményei is, hiszen az év végén csaknem háromezer négyzetméternyi bérleti szerződést írtak alá.

A tavalyi év csaknem egészében megfigyelhető volt a bérlői piac egyre fokozódó aktivitása, ezzel együtt a bérleti díjak mérséklődése. Ezzel együtt elsősorban a hosszabbítások, és a bérlemények bővítésének ideje jött el, az új tranzakciók dömpingje egyelőre várat magára.

“Bár a bérleti díjak emelkedése már most is megfigyelhető, számottevő növekedésre várhatóan csak jövőre számíthat az irodapiac. Mindemellett a megfelelő lokáció, és a jó bérlői csomagot kialakító irodák kihasználtsága a válság alatt is átlag feletti volt, amely az élénküléssel csak tovább nőhet” – mondta Lovro Adrienn, az ABLON Group magyarországi ügyvezető igazgatója. “Az elmúlt év végén irodáinkban csaknem háromezer négyzetméternyi bérlemény talált új bérlőre, illetve mintegy 600 négyzetméternyi bővítésről is beszámolhatunk.”

A bérlői piac pangása mellett országos szinten is kiemelkedő eredménynek számít a Samsung Electronics 1700 négyzetméteres tranzakciója a Gateway Office Parkban. Az elektronikai cég szerződéskötésével párhuzamosan a TESCO Express egy új üzlete is megnyitott az épület földszintjén.

Az ABLON egy másik Váci úti épületében, a BC30-ban a BASF Hungária Kft. 500 négyzetméterrel bővítette eddigi 1200 négyzetméteres bérleményét, így a cégcsoport összes tevékenységét ez év elejétől már egy helyen végzi. Az új irodákban a betonadalékszer üzletág mellett a logisztika kapott helyet.

Decemberben költözött be az M3 Business Center “A” épületének első emeletére a Groupama Biztosító, amely közel 450 négyzetméternyi helyet bérel. Ugyancsak az év utolsó hónapjában rendezte be új irodáját a Teledirect Kft. is a BC99 irodaházban több mint 300 négyzetméteren. Több kisebb bérbeadás is történt az ABLON Váci út 91.-es szám alatti irodaházában, ahol az év második felében közel 300 m2 talált gazdára.