Átadták a Corvin Sétány második ütemét

Átadták a józsefvárosi Corvin Sétány ingatlanfejlesztés második ütemét kedden, az új szakasz a Nagytemplom utca és a Leonardo Da Vinci utca közötti területeket köti össze.

Az átadó ünnepségen Kocsis Máté (Fidesz-KDNP), a Józsefváros polgármestere a kerület megújulásának zászlóshajójaként jelölte meg az ingatlanfejlesztést, s kiemelte, hogy a politikai kurzusokon átívelő projekt rengeteg embernek teremt otthont, színvonalas környezetet, munkahelyet és számos beruházást vonz a kerületbe.

A polgármester köszönetet mondott a beruházónak a 150 millió forint értékű közérdekű felajánlásért, amelyből a közterület újabb része újult meg. Kocsis Máté úgy vélte: a Corvin Sétány erősíti a városrész megítélését, gazdasági vonzerejét, ingatlanárait, s jelentős lépés volt a “40 éves megítélési átokkal” szemben folytatott küzdelemben. Szólt arról is, hogy az önkormányzat a jövőben is elkötelezett marad a város rehabilitációja iránt.

Futó Péter, a Futureal Csoport elnöke felidézte, hogy a helyszínen korábban egy-, legfeljebb kétemeletes házak álltak, ahol a folyosó végén volt a WC és a lakások átlagmérete 23 négyzetméter volt. A helyi önkormányzat által kidolgozott rehabilitációs tervet méltatva sikeresnek nevezte a 22 hektáros terület egységes megújítását. Szavai szerint hét év alatt 280 ezer négyzetméteren építkeztek, ezzel párhuzamosan pedig a tágabb környéken is homlokzat-felújítások, közműcserék voltak, utak újultak meg.

Futó Péter kifejtette: a megépült 34 ezer négyzetméteres pláza napi 20 ezer látogató fogad, a meglévő 44 ezer négyzetméternyi irodaterület pedig hatezerrel bővül. Jelezte: az 1200 lakásban mintegy 3000-ren élnek, kulturális és sportfunkciók települtek a környékre és rövidesen megjelenik a kutatásfejlesztés is.

Görög Áron Konstantin értékesítési és marketing igazgató arról számolt be, hogy közel ezer értékesített lakás 20 százalékát külföldiek vásárolták meg, az év végén kezdődő következő ütemben pedig újabb 227 lakást építenek. Ezeket várhatóan 2015. harmadik negyedévében adják át és azon a területen lesz a legnagyobb zöldfelület a sétányon.