A WING a lakótelepi gyerekszegénység ellen küzd

A társadalmi szerepvállalás eddig ismeretlen területén szeretne segítséget nyújtani a WING. Budapesten, a lakótelepeken élő, hátrányos helyzetű gyereken kíván segíteni.

A lakótelepi gyerekszegénység napjaink létező, mégis szinte alig ismert társadalmi jelensége. Mivel ezt a területet az elmúlt húsz évben szinte alig kutatták, így a városi lakótelepek gyerekszegénységének nagyságát, a lakótelepeken éhező gyerekek számát jelenleg csak becsülni lehet.

Ismereteink szerint az országban egyetlen szervezet foglalkozik kimondottan a lakótelepi hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésével. Budapest (és az ország) legnagyobb lakótelepén, a III. kerületi kaszásdűlő lakótelepen működő Jövőbarát Alapítvány, amelynek 4 éve egyetlen cégként főtámogatója a WING.

Az ország humán tőkéjének megmentését célozva Noah Steinberg, az alapítvány főtámogató cégének, a WING Zrt. vezetője bejelentette, hogy ösztöndíjat hoz létre. Célja a tehetséges, hátrányos helyzetű lakótelepi gyerekek felsőoktatási továbbtanulásának segítése. Ez az ország első kimondottan lakótelepi gyerekeknek létrehozott ösztöndíja. Egyúttal felszólítja a hazai vállalatokat, hogy a lehetőségeikhez mérten csatlakozzanak a segítségnyújtáshoz.