A Prologis közzétette kilencedik Fenntarthatósági Jelentését

A beszámoló három kulcsfontosságú szempontból vizsgálja a fejlődést.

A Prologis, Inc., logisztikai ingatlanvállalata a mai napon bejelentette éves Fenntarthatósági Jelentésének megjelenését. A riport a cég tevékenységét a fenntarthatóság három aspektusából vizsgálja: környezettudatosság, társadalmi felelősségvállalás, valamint vállalatirányítás és vállalati etika.

A beszámoló néhány fontos megállapítása:

Környezettudatosság

A 2015-ben megvalósult és környezettudatosságot igazoló tanúsítvánnyal ellátott 45 projekt 4 572 000 négyzetméterrel növelte a fenntartható épületek alapterületét, ezzel 15 országban, 173 projekt révén az ilyen jellegű ingatlanok összterülete már meghaladja a 20 726 000 négyzetmétert. 
Az ökológiai lábnyom csökkentésének érdekében 9 országban 30 megawattról (MW) 149 MW-ra növelték a napenergia felhasználást.
2014-hez képest 68 százalékról 73-ra növelte a Prologis a hatékony világítási megoldások arányát portfólióban.

Társadalmi felelősségvállalás

1,5 millió dollárt adományozott helyi nonprofit szervezeteknek a Prologis és a Prologis Alapítvány.
A Prologis IMPACT Day elnevezésű globális önkéntes napot is beleértve, több mint 9 900 munkaórát fordított 60 nonprofit, köztük oktatási, humanitárius és környezetvédő szervezet munkájának segítésére.
A Prologis ’Space for Good’ programjának keretein belül az épületek 105 hónapnyi díjmentes használatát biztosította 18 nonprofit szervezetnek.

Vállalatirányítás és vállalati etika

A Green Street Advisors ingatlanpiaci elemző REIT analízise szerint tizenharmadik éve a Prologis piacvezető vállalatirányítási szempontból.

A külső ellenőrzésen is átesett riport a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (Global Reporting Initiative (GRI) követelményeinek megfelelően készült, és összhangban van a Fenntarthatósági jelentések készítésére vonatkozó GRI G4 útmutatóval, valamint az Építőipari és Ingatlan Szektor Melléklettel (Construction and Real Estate Sector Supplement, CRESS).

A teljes, angol nyelvű riport holnaptól (július 7. 10.00) elérhető online is az alábbi linken: http://www.prologis.com/docs/Prologis 2015 Sustainability Report.pdf.