700 milliós Rovitex beruházás

Elhelyezték a legnagyobb magyarországi lakástextil-forgalmazó cég, a Rovitex 700 millió forintból épülő gyártó- és logisztikai központjának alapkövét szerdán Pécsen.

Romeisz Norbert, a Rovitex Homedeco Group tulajdonos-ügyvezetője az eseményen elmondta: a mintegy 4 ezer négyzetméter alapterületű épületben az ősztől logisztikai feladatokat látnak el, jövő tavasztól pedig teljes kapacitással félkész és kész függönyöket is gyártanak, csúcstechnikát képviselő berendezésekkel. Hozzátette: a cégcsoport anyavállalata, a Rovitex Hungária Kft. által megvalósított fejlesztés 190 millió forint európai uniós támogatást is élvez, amelynek köszönhetően a 85 dolgozót alkalmazó cégcsoport 53-ról 70-re növeli hazai munkavállalói számát.

 

Versenyelőnye lesz a magyar függönynek

 

Elmondta, a vállalat gyorsasága, az általa előállított áruk minősége és a precizitás megfelelő versenyelőnyt biztosíthat a távol-keleti olcsó munkaerőn alapuló termékekkel szemben, s terveik szerint egész Európát ellátják majd a Pécsen készülő függönyökkel.

 

Az ügyvezető utalt rá, hogy az 1996-ban alakult, magyar tulajdonú, pécsi központú és elsősorban lakástextilgyártással, valamint nagykereskedelemmel foglalkozó Rovitex 22 országban értékesíti termékeit, hat európai államban képviselete is van. Saját márkája a Rovitex, a Galant Gardinen és három éve a Gardénia is.
A cégcsoport tavaly az előző évit 8,4 százalékkal meghaladó, mintegy 2,46 milliárd forint árbevételt ért el, idén pedig további 5 százalékos növekedést vár.

 

Munkahelyek és társadalmi felelősségvállalás

 

Nagy Csaba, a baranyai megyeszékhely fideszes alpolgármestere az alapkő elhelyezésekor hangsúlyozta: a Rovitex fejlődése is bizonyítja, hogy aki kellő szorgalommal dolgozik és hisz saját munkája sikerében, az előbbre tud jutni. Hozzátette, a cég amellett, hogy a beruházás révén új munkahelyekkel járul hozzá a város és térsége fejlődéséhez, fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást is: a közelmúltban több millió forinttal támogatta a pécsi Balokány-liget rekonstrukcióját.