1,2 milliárdos alaptőke-emelés és bővülő menedzsment az Appeninn-nél

Az Appeninn Nyrt. mai közgyűlése elfogadta a társaság éves beszámolóját. A cégcsoport 1,361 milliárd forintos árbevétellel, 761 millió forintos EBITDA szintű eredménnyel és a részvényesekre jutó 331 millió forintos adózott eredménnyel, 20,1 milliárd forintos mérlegfőösszeggel zárta a 2012. üzleti évét.

Az Appeninn Holding közgyűlése elfogadta az Igazgatóság 2012. üzleti évre vonatkozó beszámolóját, és támogatta a társaság jövőbeli növekedési terveit. Az igazgatóság e tervek elérése érdekében a cég szakmai vezetésének megerősítésére és a stratégiai feladatok megosztására tett javaslatot, új – a hazai ingatlanpiacon komoly szakmai múlttal rendelkező – szakembert jelölve a társaság igazgatóságába.

 

A közgyűlés a személyi javaslatot elfogadta, így a vezetői funkciók szétválasztásával Székely Gábor a társaság vezérigazgatója, Károly György az Appeninn Holding igazgatóságának elnöke lett. Károly György cégvezetői illetve ingatlanpiaci tapasztalatai hozzájárulhatnak az Appeninn által megfogalmazott célok hatékony megvalósításához. A Béres Befektetési Zrt.-től érkező vezető a társaság ingatlanstratégiájának meghatározását, majd az ingatlanportfólió kiépítését, a projektek tervezését és megvalósítását, illetve az ingatlanvagyon kezelését irányította az elm&u acute;lt években. A jövőben az új szakember érkezésével a stratégiai irányoknak megfelelő, célzott üzletfejlesztés és a meglévő portfólió hatékony működtetési feladatai különválhatnak egymástól. A társaság célja a hatékonyság növelése, ennek érdekében Székely Gábor vezérigazgatóként a stratégiai és kiemelt operatív vezetési feladatokat látja majd el.

 

A társaság közgyűlése döntött az alaptőke megemeléséről is, amelynek keretében négymillió darab  100 forint névértékű részvény kerül kibocsátásra, 1,2 milliárd forint értékben. Így a társaság alaptőkéje 36,5 millió darab 100 forint névértékű részvényre emelkedik. Az újonnan kibocsátott részvények a főtulajdonos Lehn Consulting tulajdonát képezik, amelyekkel a korábbi, a társaságnak nyújtott kölcsönök kerülnek konvertálásra. A társaság közgyűlése felhatalmazta továbbá az Igazgatótanácsot saját részvények megvásárlására, a társaság min denkori alaptőkéje 20 százalékának megfelelő mennyiségéig, a következő éves közgyűlés időpontjáig bezárólag.

 

„Elkötelezettek vagyunk a társaság eszközállományának és értékének növelése mellett, erre mind a források, mind a kapacitások rendelkezésünkre állnak. Egy stabil jövedelemtermelő képességgel rendelkező, hatékonyan üzemeltetett portfólió a jelenlegi piaci környezetben is jó megtérülést biztosít számunkra. Azt gondoljuk, hogy növekedési terveink következetes megvalósítása a befektetők bizalmát is elnyerte, ennek köszönhetően a tavalyi év egyik leglikvidebb részvényeként a cég súlya harmadával emelkedni tudott a hazai részvénypiac meghatározó indexében.” – emelte ki Székely Gábor, az Appeninn vez&eacut vezértrigazgatója.