Visszatér a német tőke?

Bevásárolt a német cég Budapesten.

A JLL képviseletében a német KGAL GmbH & Co. KG („KGAL”) alapkezelő vette meg az Eiffel Square irodaházat Budapesten. Ez a tranzakció az idei év legnagyobb magyarországi irodapiaci befektetése.

Az Eiffel Square irodaházat 2010-ben adták át, a fejlesztők az Europa Capital, a ConvergenCE és a DVM voltak. Az irodaház 16 000 négyzetméter irodaterülettel és körülbelül 6 000 négyzetméter kiskereskedelmi területtel rendelkezik, melyek között éttermek, kávézók, egy magánorvosi rendelő és egy szupermarket is helyet kapott. Az épület főbb bérlői a Cetelem Bank (BNP Paribas Group), a Dealogic, a Medicover, a Givaudan, a Grundfos és az AXN (Sony Group). Az irodaház 2010-ben elnyerte a CiJ legjobb irodafejlesztésért járó díját (Best Office Development Award) és a FIABCI Prix d´Excellence második helyezettjének járó díját.

Benjamin Perez-Ellischewitz, a JLL magyarországi tőkepiaci részlegének igazgatója a következőket mondta: „A KGAL befektetése a német intézményi befektetők visszatérését bizonyítja a magyar piacra. Az AEW portfolió 2015-ben lezajlott eladásához hasonlóan ez az adásvétel is azt jelzi, hogy a nemzetközi befektetők részéről növekvő érdeklődés tapasztalható a budapesti kereskedelmi ingatlan befektetési piac iránt.”

A 2008-as pénzügyi válságon túllendülve a befektetési piac 2014 óta folyamatosan növekszik, 2015-ben közel 800 millió eurós tranzakciós méretet ért el. 2016-ban csak a JLL várhatóan több mint 1,2 milliárd euró értékben fog ingatlan adásvételi tranzakciókat eszközölni Magyarországon.