Újra e-kereskedelmi cégnek fejleszt a Goodman

A Goodman Csoport újabb 78 ezer négyzetméteres logisztikai központ építését kezdte meg a Zalando internetes kereskedelmi vállalat számára. A Németország Észak-Rajna–Vesztfália tartományában, Mönchengladbachban indított fejlesztés 2013 júliusában fejeződik be. A Csoport immár a második raktárat építi a Zalando számára, és egyre keresettebb fejlesztővé válik az e-kereskedelmi szektor szereplői között.

„Ez a Goodman egyik legjelentősebb ügylete az idei évben, és 206 ezer négyzetméterre növekszik a Zalando számára fejlesztett terület nagysága” – mondta Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója.

Az elmúlt 18 hónapban a Goodman által Németországban kötött 17 ügyletből 9 az internetes kereskedelmi ágazathoz kapcsolódott. A Csoport korábban több mint 800 ezer négyzetméternyi területet fejlesztett Európában az Amazonnak. Ez a legutóbbi megállapodás is azt példázza, hogy a Goodman vezető szerepet játszik a szektor számára épített létesítmények terén.

„Az e-kereskedelmi célt szolgáló raktárfejlesztések átlagos léptéke meghaladja a hagyományos logisztikai projektekét, mivel kiterjedtebb földterületre van szükség a nagyobb alapterületű raktárak és a későbbi bővítési lehetőségek miatt. Ezeknek a létesítményeknek közelebb kell lenniük a vevőkhöz, míg a magasabb alkalmazotti létszám ismét másféle követelményeket támaszt, egyebek mellett jó tömegközlekedési kapcsolatokat és több személygépkocsi parkolóhelyet” – mutatott rá Andreas Fleischer.

A Goodman 2011 októberében Erfurtban kezdte meg egy másik 78 ezer négyzetméteres raktár építését a Zalando számára, és ugyanazon a területen 2012 májusa óta dolgoznak ennek további 50 ezer négyzetméterrel történő bővítésén is.

„Erfurtban a Zalando egyedi igényeire szabott ingatlannal bizonyítottuk szakértelmünket; mindez kulcsszerepet játszott abban, hogy a Mönchengladbachban épülő projekt esetében is a Goodmanre esett a választás” – mondta Andreas Fleischer.

A Zalando Európa leggyorsabban fejlődő internetes kereskedelmi cége, tevékenysége főként cipők és divatáruk forgalmazására épül. Az építkezés befejezése után a Goodman látja majd el az ingatlanüzemeltetési feladatokat.