Újabb sikerprojektet tervez Közép-Kelet-Európa piacvezető ingatlanfejlesztője

Sikeres évzárás és nagyszabású tervek.

Sikeres évet zárt a Közép-Kelet-Európában piacvezető ingatlanfejlesztő HB Reavis Csoport magyarországi leányvállalata. Első budapesti fejlesztésük, – a Váci Corner Offices – Magyarország „legzöldebb irodaháza” lett és mára bérbeadottsági szintje meghaladja a 96%-ot. A HB Reavis jelenleg az elkövetkező évek egyik meghatározó budapesti ingatlanfejlesztését készíti elő.

Sikeres évet tudhat maga mögött a HB Reavis Csoport, hiszen a vállalat első magyarországi projektje, a 2014-ben átadott Váci Corner Offices a tavalyi év végére elérte a 96%-os bérbeadottsági szintet. A bruttó 21.150 négyzetméteres épület irodaterületei rendkívül gyors ütemben találtak bérlőkre. A fennmaradó, az épület földszintjén elhelyezkedő 700 négyzetméteres kereskedelmi-, vagy akár loft irodának is alkalmas terület bérbeadása még folyamatban van.  

A Váci Corner Offices sikeréhez nagymértékben hozzájárultak a december közepén aláírt bérleti szerződések, így az épület utolsó szabad emeleti irodaterületei is elkeltek. Az új bérlők a Magyar Földgáztároló Zrt. és a Magyar Földgázkereskedő Zrt., akik 5 éven át közel 2.500 négyzetméteres területet bérelnek az irodaház 5. és 6. emeletén.

Az irodaház bérlői között további olyan neves hazai és nemzetközi vállalatok szerepelnek, mint az MVM Partner Zrt., a General Motors GBS Hungary Kft., a Sony Europe Limited Magyarországi Fióktelepe, az Intrum Justitia Zrt., az Asseco csoport tagjai közül a Globenet Zrt., és a Statlogics Szoftverfejlesztő Zrt., valamint az amerikai gyógyszergyártó óriás, a Mylan Kft. Természetesen a fejlesztő, a HB Reavis Hungary Kft. is az épületben alakította ki új irodáját.

A HB Reavis fenntartható fejlesztések iránti elkötelezettségének bizonyítéka, hogy az irodaház 78,34%-os eredménnyel nyerte el a BREEAM „Excellent” minősítését, amivel jelenleg Magyarország egyetlen olyan irodaépülete, amely megépülését követően is legmagasabb pontszámú, „kiváló” BREEAM fenntarthatósági minősítéssel rendelkezik.

Az első projekt sikerét követően a HB Reavis már gőzerővel dolgozik egy új, meghatározó fejlesztés előkészítésén, amely Budapest egyik legfrekventáltabb részén, a Váci úti irodafolyosó és Róbert Károly körút találkozásánál épül meg. Az új fejlesztés több mint 100 ezer négyzetméternyi bérbeadható területén az irodák mellett éttermek, kávézók, üzletek és közösségi terek növelik majd a fejlesztés vonzerejét.

Az épületkomplexumot a cégcsoport a legmagasabb szintű környezettudatossággal, innovatív technológiák használatával építi meg, olyan neves, nemzetközi és magyar tervezők bevonásával, mint a számos nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett londoni székhelyű Make, vagy az ikonikus épületeket tervező Finta Stúdió.

„Izgalmas kihívást jelent számunkra ez az ikonikus projekt, amellyel egy új korszakot kívánunk nyitni a hazai irodapiacon. Az építkezést várhatóan nyáron kezdjük meg, és az első épületet 2018-ban adjuk át” – mondta Radnóty Zoltán, a HB Reavis Hungary Kft. ügyvezetője.