Újabb nagy egyesülés fejeződött be: ProLogis&AMB

„Az egyesülés két nagyszerű vállalatból teremt egy még erősebb globális ipari ingatlan vállalatot” – mondta Hamid R. Moghadam, elnök és társ-vezérigazgató. „A jövőben letisztult stratégiánk alapján aknázzuk ki a globális növekedési lehetőségeket kiváló minőségű logisztikai ingatlanokból álló portfóliónk, sikeres magántőke ügyleteink, pénzügyi szilárdságunk és tehetséges csapatunk segítségével.”

A ProLogis fényes jövő előtt áll” – mondta Walter C. Rakowich, társ-vezérigazgató. „Egyedülálló globális hálózatunk, kiváló igazgatótanácsunk és erős menedzsment csapatunk együttesen teszi lehetővé, hogy biztosítsunk a kiváló termékeket és szolgáltatásokat ügyfeleinknek, a karrierlehetőségeket alkalmazottainknak, és a szektorvezető hozamokat részvényeseinknek.”

Tranzakciós információk

Az egyesülés eredményeként a korábbi ProLogis törzsrészvények az egyesült vállalat 0,4464 új kibocsátású törzsrészvényére jogosultak. Az AMB törzsrészvényei továbbra is az egyesült vállalat egy részvényét jelentik. A korábbi ProLogis tőketulajdonosok az egyesült vállalat törzstőkéjének körülbelül 60 százalékát birtokolják, a korábbi AMB tőketulajdonosok pedig az egyesült vállalat törzstőkéjének körülbelül 40 százalékát.

Gyarapodás és költségmegtakarítás

A tranzakció azonnali gyarapodást és szinergiákat eredményez, a teljes éves bruttó megtakarítás nyolcvanmillió dollár körül várható az általános és adminisztratív költségekben, amely 2012 végére realizálódik. A vállalat nagyobb pénzügyi rugalmassága miatt várhatóan alacsonyabb tőkeköltséggel működik majd, és megnőtt mérete több bevétel generálási lehetőséget teremt majd, ami által jobban ki tudja majd szolgálni ügyfelei igényeit.

Vezetőség és működés

Moghadam és Rakowich, az AMB és a ProLogis korábbi vezérigazgatói, társ-vezérigazgatóként vezetik majd a vállalatot 2012. december 31-ig, amikor Rakowich nyugállományba vonul, és Moghadam egyedüli vezérigazgató marad. Az addigi időben Moghadam a vállalt vízióját, stratégiáját és magántőke franchise-át alakítja, míg Rakowich az ügymenetre fókuszál, különös tekintettel a két platform integrációjára, és az egyesülés szinergiahatásainak optimalizálására. Emellett Moghadam az igazgatótanács elnöke, Rakowich pedig az igazgatótanács vezetői bizottságának elnöke lesz.

A vállalat központja San Franciscoban lesz, műveleti központja pedig Denverben. Az egyesült vállalat az UPREIT struktúra szerint épül fel.

Igazgatótanácsok

Moghadam és Rakowich mellett az igazgatótanács tagja lesz Lydia H. Kennard, J. Michael Losh, Jeffrey L. Skelton és Carl B. Webb, az AMB korábbi igazgatótanácsának tagjai; valamint George L. Fotiades, Christine N. Garvey, Irving F. Lyons III, D. Michael Steuert és William D. Zollars, a ProLogis korábbi igazgatótanácsának tagjai. Irving F. Lyons III független igazgató lesz.

Egy csapat

„Az egyesülés lezárása jelentős eredmény, ezért szeretnék világszerte az összes kollégánknak köszönetet mondani hihetetlen erőfeszítéseikért, amelyekkel eljutottunk erre a pontra” – mondta Moghadam. „Bármilyen összeolvadás hosszú távú sikere az embereken múlik. Hiszek a vállalat jövőjében, mert szerencsére miénk az iparág legjobb csapata.”
„Gyorsan és határozottan terveztük meg az integrációt, és határozottan elégedett vagyok a haladással” – mondta Rakowich. „Bár még sok munka vár ránk tervünk teljes megvalósításáig, már most rendelkezünk az emberekkel, rendszerekkel és folyamatokkal ahhoz, hogy akár holnaptól egyesült vállalatként működhessünk.”

Tanácsadók

A Morgan Stanley a ProLogis pénzügyi tanácsadójaként, a Greenberg Traurig és a Mayer Brown a ProLogis jogi tanácsadóiként működtek közre. A J.P. Morgan Securities LLC az AMB pénzügyi tanácsadójaként, a Wachtell, Lipton, Rosen & Katz pedig az AMB jogi tanácsadójaként működtek közre.