Új piacok felé nyit a Magyar Post Takarék Ingatlanbefektetési Alap

Bevásárlóközpontokkal bővült a portfólió.

A Magyar Posta Takarék Ingatlanbefektetési Alap, akit a Diófa Alapkezelő Zrt. képvisel, új piacok felé nyit: a közelmúltban kettő kiskereskedelmi ingatlannal egészítette ki portfólióját.


Az akvizíció keretében az Unibail Rodamco által tulajdonolt 26 000 négyzetméteres Europark bevásárlóközpont került az Alap portfóliójába. A második ingatlant, a Zala Parkot, a 14 000 négyzetméteres zalaegerszegi bevásárló parkot pedig a Resideal Zrt.-től vette meg az Alap egy nyílt, többfordulós pályázat keretében.  Mindkét ingatlan több mint 90%-os bérbeadottságú.

 

A kiskereskedelmi ingatlanok vagyonkezeléséért Rozgonyi-Sipos Melindát választotta a Diófa Alapkezelő Zrt., Az Alap aktív befektetési időszakban van, a kiskereskedelmi ingatlan befektetések mellett egy pécsi, három csillagos szállodával is bővítette portfólióját.  
 

„A retail historikusan kedvelt befektetési termék hazánkban, különösen a jó elhelyezkedésű, megfelelő bérlőkkel és feltöltöttséggel rendelkező ingatlanok. Az utóbbi években a befektetési volumen több mint egy negyedét tették ki retail tranzakciók. A folyamatosan csökkenő hozamráták, és a tulajdonosi oldal irányába változó piaci hangulat miatt is érdemes erre a szegmensre belépni.”– emelte ki Vas László, a Diófa Alapkezelő  Zrt. ingatlanbefektetési vezetője.