Új irodaközpont épül a Duna-parton?

Indul a gigászi ingatlanprojekt Dél-Budán.

Nagyszabású ingatlanfejlesztés indul 2016-ban Dél-Budán, melynek keretében irodaépületeket és lakóházakat húznak fel közvetlenül a Duna-partján. A nemzetgazdaságilag kiemeltnek nyilvánított, 200 milliárd forint körüli beruházás irodaépületei a környezettudatosság jegyében épülnek majd.

Tavaly év végén a Market Csoport vásárolta meg a Kopaszi gát és a Lágymányosi-öböl területét, ahol egy új városnegyed kialakítását tervezik. A Budapart fantázianévre hallgató, katari tőkét is mozgósító projekt fejlesztője a Property Market Kft, mely a Market Csoport leányvállalata. A beépítés koncepciójának megalkotására pedig egy dán várostervező irodát, az Adeptet kérték fel.

„A BudaPart különlegessége, hogy a beruházás teljes területének 65%-a közpark vagy vízfelület, ebből 23 hektár az, ami építési terület. A jelenleg is működő rekreációs parkterület teljes egészében megmarad, mely az irodát kereső vállalatok számára is vonzó lehet.”  ̶  mondta Árendás Gergely, a Property Market ügyvezető igazgatója.


Az A kategóriás, 15-35 ezer négyzetméteres irodaházak székhelyprojekt-helyszíneket és igényes munkakörnyezetet biztosítanak majd a kis-, közepes- és nagyvállalatok számára.

A projekt több fázisban fog megvalósulni, teljes kifutását pedig 8-10 évre tervezik.