Új bérlők a CA Immo-nál

A közelmúltban összesen 2600 négyzetméterre írtak alá az új bérlők a Ca Immo irodaházaiban, ezen felül közel 3500 négyzetméteren történt hosszabbítás, illetve bővülés. Új bérlő mások mellett a Regionális Fejlesztési Holding és a Nemzeti Mobil Fizetési Zrt., míg az Ex-ID közvetítő cég több mint 600 négyzetméterrel bővítette területigényét.

A CA Immo irodaportfolió csupán 11 százaléka áll üresen; ez az arány alacsonyabb a jelenlegi 26,1 százalékos budapesti irodapiaci átlagos üresedési rátájához képest, amelyet a nem saját tulajdonban és felhasználásban lévő, vagyis spekulatív szegmensben mérnek.

„Új vagy bővülést jelentő bérleti megállapodásainknak köszönhetően sikeresen növeltük a portfóliónk bérbeadottságát. A CA Immo magyarországi irodaházaiban idén több mint 24.000 négyzetméternyi üzletkötés történt, amelynek 45 százaléka új üzletkötés volt, a fennmaradó 55 százalék pedig hosszabbítás és bővülés.” – foglalta össze Gulyás Ede, a Ca Immo magyarországi ügyvezetője.

 

Új irodai bérlők

Két új bérlő költözött a Viziváros Office Center irodaházba; a Nemzeti Mobil Fizetési Zrt. több mint 600 m2-t bérel, míg a Regionális Fejlesztési Holding 1200 m2- re írt alá hosszú távú szerződést. A Széll Kálmán tér közelében lévő irodaház 87 százaléka van kiadva. Mindkét tranzakciónál a CBRE vett részt.

A Henry am Zug 250 négyzetméteren kötelezte el magát az Rákóczi úton lévő R70 Office Complexben.

A Cambridge Technology Partners hosszú távú bérleti szerződést írt alá az Infopark A irodaházban. Az informatikai tanácsadó cég közel ötszáz négyzetmétert bérel a népszerű budai irodaparkban.

Hosszabbítások és bővülés

A Capital Square irodaházban az Ex-ID közvetítő cég hosszabbította meg szerződését, több mint 600 négyzetméternyi területen.

A Gate Presszó étterem is a maradás mellett döntött a City Gate irodaházban.

Az R 70 Office Complex irodaházban a Puma közel 400 m² területen hosszabbította meg bérleti szerződését.