Terjeszkedik a Futureal

A Futureal és a Caelum Development 50 millió eurós építési és beruházási finanszírozásról szóló megállapodást kötött a BZ WBK Bankkal lengyelországi közös beruházásuk, a Gorzów Wielkopolski központjában épülő Nova Park bevásárló- és szórakoztató-központ építésére.

A Futureal és a Caelum Development 50 millió eurós építési és beruházási finanszírozásról szóló megállapodást kötött a BZ WBK Bankkal lengyelországi közös beruházásuk, a Gorzów Wielkopolski központjában épülő Nova Park bevásárló- és szórakoztatóközpont építésére.

„A Nova Park az első lépés a Futureal új stratégiájában, amelynek célja, hogy tőkével és ingatlanfejlesztési szakértelemmel támogasson térségbeli fejlesztőpartnereit. Az a tény, hogy a projekt hosszú-távú finanszírozásánál elért kamat alacsonyabb, mint amit a magyar állam fizet az államadósságra, mérlegeink stabilitását és a létrejött partnerség hitelességét tükrözi.” – hangsúlyozta Futó Gábor, a Futureal alapító tulajdonosa.

 „A Nova Park üzlethelyiségeinek bérbeadása várakozáson felüli ütemben zajlik. A nyitás előtt 10 hónappal a bérelhető terület 70%-a már bérlőre talált, köztük a legnevesebb nemzetközi márkákkal.” – mondta  David Sharkey, a Caelum Development tulajdonosa.

Közel 80 ezer négyzetméternyi beépített területével és 140 üzletével a Nova Park a lengyelországi Lubuszi Vajdaság legnagyobb bevásárlóközpontja lesz, átadását követően az ingatlan beruházási értéke elérheti a 120 millió eurót.

Futureal Csoport – Futureal Közép-Kelet-Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő és befektető csoportja. A 100 főt meghaladó ingatlanfejlesztő csapata 1,6 milliárd euró értékű fejlesztés megvalósításán dolgozik.

A dr. Futó Péter és Futó Gábor által 2003-ban alapított cég szoros, hosszú távú partneri viszonyban dolgozik különböző városokkal, befektetőkkel és ingatlanfejlesztőkkel, és 2011-ben további 100 millió eurónyi saját tőkét kíván partnerekkel közös ingatlanfejlesztési projektekbe fektetni.