Személyre szabott projektek a Prologistól

A Prologis két új, személyre szabott (build-to-suit) projektet fejleszt Csehországban és Szlovákiában, amelyeknek a részletei a következők:

•             17 980 négyzetméter bővülési terület fejlesztése a Prologis Park Galanta-Gan (DC4) egyik ügyfele részére. A park Pozsonytól 60 kilométerre, a D1-es (E58) autópálya mellett található. A DC4-es létesítmény, kibővítése után 93 590 négyzetméteres területével az egyik legnagyobb disztribúciós létesítmény lesz Szlovákiában.

 

•             6 800 négyzetméter bővülési terület egy jelenleg fejlesztés alatt álló 22 350 négyzetméteres BTS létesítményhez, amelyet a Prágától 20 kilométerre keletre, közvetlenül a D11-es autópályán fekvő Prologis Park Prague-Jirny területén fejlesztenek a Globus, az egyik legnagyobb cseh hipermarket üzemeltető részére. A Globus a létesítmény 29 150 négyzetméteressé bővítése mellett döntött, és a kontrollált hőmérsékletű termékek cseh logisztikai csomópontjaként fogja hasznosítani a raktárt.

 

Mindkét BTS létesítmény fejlesztése a második negyedévben kezdődött el, és 2011 negyedik negyedévére várhatóan be is fejeződik.

 

„Örömmel adunk további területeket lojális, hosszú távú ügyfeleinknek” – mondta Martin Polak, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője. „A Prologis egyike annak a kevés fejlesztőnek a régióban, amely nem csak azonnal rendelkezésre álló modern raktárlétesítményekkel, hanem jelentős földkészlettel is ki tudja szolgálni ügyfeleit, így azok megtervezhetik saját létesítményeiket a régió stratégiai pontjain.”

A Prologis csehországi és szlovákiai portfóliója kilenc disztribúciós park (43 épület) több mint 990 000 négyzetméter ipari területét foglalja magában. Jelenleg a Prologis három, összesen több mint 66 000 négyzetméteres létesítményt fejleszt a régióban. 3,7 millió négyzetméteres, 41 disztribúciós parkból álló portfóliójával a Prologis vezető ipari ingatlan szolgáltató Közép- és Kelet-Európában.