Spekulatív Prologis fejlesztés Csehországban

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat bejelentette, hogy egy 22 500 négyzetméteres spekulatív létesítmény fejlesztésébe kezdett a Prologis Park Prague D1 West terültén.

A D1-es autópálya mentén, Prága központjától 11 kilométerre délkeletre, a Prologis Park Prague East-tel szemben  fekvő Prologis Park Prague D1 West négy épületében több mint 52 000 négyzetméter modern disztribúciós területet foglal magában. A Park jelenlegi ügyfelei többek közt a DHL Supply Chain és a Nagel Cesko. Az új létesítménnyel együtt a Prologis Park Prague D1 West és a Prologis Park Prague D1 East összes bérbe adható területe eléri a 212 000 négyzetmétert.

 

„A Prologis Park Prague D1 West és East rendkívül keresett logisztikai helyszínek, amelyek kihasználtsága több mint 97%-os” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója. „A korlátozott kínálat, és a potenciális ügyfelek folyamatos érdeklődése okán ezzel a célzott, spekulatív fejlesztéssel akarjuk kielégíteni a növekedő piaci igényt a területek iránt.”

 

Hat parkjának 27 létesítményében a Prologis több mint 633 000 négyzetméter kiváló minőségű disztribúciós területet kínál Csehországban (2013. június 30-i adatok szerint).