Sikeres félévet zárt a nemzetközi ingatlanbefektető

Sikeresen zárult a CA IMMO idei évének első fele. A kiemelt országok; Németország, Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia és Magyarország számos irodai tranzakcióval büszkélkedhetnek a január-július között időszakban. A CA IMMO teljes, csoportszintű irodaportfoliójának telítettsége 88,5 százalékos. A budapesti irodai portfólió 9 százalékos üresedése pedig stabilan az országos átlag alatt van továbbra is.

A logisztikával szemben az irodaüzletágra való koncentrálás, Magyarországon és más, elsődleges piacokon való hosszú-távú jelenlét– többek között ezek nemzetközi szinten a CA IMMO tervei, annak érdekében, hogy a cégcsoport növelni tudja a hatékonyságát. Ennek fényében a társaság döntően Németországra, Ausztriára, Magyarországra, Lengyelországra, Csehországra és Romániára koncentrál és ezekben az országokban tervezi a jövőben is a portfoliók megerősítését. 

 

„Kizárólag az irodapiacon kívánunk jelentős szerepet betölteni; ezért különösen jó hír, hogy a kiemelt országok nagyon jól teljesítettek az irodapiacon az év első félévében.” – mondta Gulyás Ede, a társság magyarországi ügyvezetője.

 

Összegségében a CA IMMO teljes, csoportszintű irodaportfoliójának telítettsége 86,7%-ról 88,5-re nőtt a 2012. december 31.-és 2013. június 30. időszak alatt. Ezen belül Németország (4,9%), Bukarest/Románia (1,7%) és Budapest büszkélkedhet olyan alacsony üresedési rátával, amely az adott ország rátájához képest is kisebb.

 

Magyarországon jelenleg a CA Immo irodaterületének csupán 9 százaléka áll üresen; ez az arány stabilan alacsonyabb a jelenlegi 20 százalékos budapesti irodapiaci átlagos üresedési rátájához képest, amelyet a nem saját tulajdonban és felhasználásban lévő, vagyis spekulatív szegmensben mérnek.