Sikeres a Wing szegény gyerekeket támogató ösztündíj-programja

Egy éve indította útjára a WING, a vezető magyar ingatlanvállalkozás egyedülálló kezdeményezését, a lakótelepi szegény gyerekek megsegítésére létrehozott ösztöndíj-programját. A program sajátossága, hogy egyedileg alkalmazkodik a szegény gyerekek igényeihez, életkörülményeihez. Személyre szabott.

2011-ben négy gyerek kapta meg a tanév folyamán a rendszeres anyagi támogatást. A gyerekek kiválasztására a családi helyzetüket, képességeiket jól ismerő alapítvány munkatársai tettek javaslatot. Az alapítvány speciális mentor-programot dolgozott ki, minden gyerek mellé velük együttműködő, őket jól ismerő felnőtt mentor-segítőket jelölt ki. Ők mérik fel, hogy az egyes gyerekeknek mire van szükségük és a pénz felhasználását is ők ellenőrzik.

 

A WING célja, hogy munkájával hozzájáruljon a tevékenységi helyszíne, a város fejlődéséhez. Ez nem csak az épített környezetre vonatkozik, hanem a benne élő emberek, és ezen belül is főleg a társadalomtól leszakadó fiatalok megsegítésére. Az ösztöndíj-program ennek a célnak a teljesítésére jött létre. A WING a sikert látva, folytatja a megkezdett segítségnyújtást, a jövő tanévben is biztosítja a diákok havi támogatását, illetve bővíti a programot és újabb kisdiák számára nyit lehetőséget a belépésre. A cég bízik abban, hogy példáját más cégek, szervezetek is követik, és sikerül széleskörű és hatékony hátteret teremteni a lakótelepeken élő szegény gyerekek kitörési lehetőségének megteremtésére.