Raiffeisen Bank az Akadémia Bank Centerben

A Cushman & Wakefield (C&W) a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó vállalata a közelmúltban lezárta az év eddigi egyik legnagyobb irodabérlet hosszabbítási tranzakcióját. Az osztrák Raiffeisen Bank döntött úgy, hogy az A kategóriás belvárosi, Duna parton elhelyezkedő Akadémia Bank Centerben marad.

A bérbeadót a C&W képviselte, mint az épület kizárólagos bérbeadó ügynöksége.

 

Martin Melkowitsch, a Raiffeisen Bank vezetője és vezetőségi tagja elmondta: “Az irodapiac kimerítő vizsgálata és hosszú tárgyalássorozat után döntöttünk ismét az Akadémia Bank Center mellett. Részünkről ez a tranzakció a magyarországi elkötelezettségünket bizonyítja és örülünk, hogy cégünk működését továbbra is az Akadémia Bank Centerből irányíthatjuk.”

 

Pados Gergely, Partner, a C&W budapesti irodájának irodabérbeadási vezetője hozzátette: “Örülünk, hogy a Raiffeisen Bank ismét megújította szerződését. Ez a tranzakció az egyik legnagyobb szerződés megújítás a fővárosban idén és a bank elkötelezettségét bizonyítja országunk iránt. A Raiffeisen Bank negyedik alkalommal hosszabbított az irodaházban, mely a bérbeadó flexibilitását bizonyítja, valamint, hogy a vállalat számára ez az épület a legmegfelelőbb ingatlanmegoldás.”

 

A szerződés tárgyalás során a bérbeadót az Orbán & Perlaki ügyvédi iroda képviselte.

 

A 13,200 négyztméter bérbeadható területtel rendelkező Akadémia Bank Center 2000-ben épült. Az épület rendkívül jól megközelíthető tömegközlekedéssel is. A bérlők kényelmét szolgálja a 140 földalatti parkolóhely is.