Prágában vásárolt 16 000 négyzetméteres létesítményt a Prologis

A Prologis Inc., Csehországban felvásárolta a prágai D1 zónában található, Prague Modletice D1 elnevezésű, kiváló minőségű 16 000 négyzetméteres logisztikai létesítményt. Az eladó a Centaurus Logistics S.á.r.l. volt.

Az egyetlen, a D1 zónában lévő üres létesítményként a Prague Modletice D1 három hektáron kínál modern ipari területet Modletice térségében, a D1-es autópálya 10-es kijárata közelében, amely Prágától körülbelül 11 kilométerre, délkeletre található. A Prologis Park Prague D1 West II elnevezést kapott létesítmény „… a Prologis harmadik parkja a D1-es zónában. Mivel nincsen egyéb elérhető, nagyméretű ipari terület a környéken, viszont ügyfeleink részéről folyamatos igény mutatkozik a portfólión belüli terjeszkedésre, a park fontos bővítése lesz portfóliónknak” – mondta Ben Bannatyne, a Prologis régiós ügyvezető igazgatója. „Ez a terület a legnépszerűbb és legaktívabb részpiac Prágában, ahol az elmúlt kilenc hónapban egyre növekvő aktivitás tapasztalható.”

 

A Prologis Park Prague D1 West II elhelyezkedése országos disztribúcióra, és Közép-Európai csomóponti szerepre is alkalmassá teszi a parkot. Csupán 20 percre a nemzetközi repülőtértől, a prágai és a brno-i régió között található, így hozzáférést kínál Ostrava, Pozsony és Bécs felé is. A parktól a D5-ös autópályán Pilsen egyórás, München pedig négyórás út autóval.

Prologis Park Prague D1 West II

 

A Prologis, körülbelül 3,6 millió négyzetméteres logisztikai és disztribúciós-terület portfóliójával, vezető ipari-terület szolgáltató Közép- és Kelet-Európában (2013. december 31-i adatok szerint). A felvásárlással a Prologis magas minőségű csehországi portfóliója hét disztribúciós parkban 650 000 négyzetméter területet foglal magában. A Prologis Inc. vezető ipari ingatlantulajdonos, -üzemeltető, és -fejlesztő, amely amerikai, európai és ázsiai globális és regionális piacokon, huszonegy országban több mint 50 millió négyzetméternyi ingatlanában, több mint 4 500 gyártó, kiskereskedő, szállítmányozó és szolgáltató cégnek ad bérbe modern disztribúciós létesítményeket.