Nagy üzletet ütött nyélbe a Prologis Pozsonyban

A Prologis Park Bratislava összesen 18 000 négyzetméter területének bérbeadása három bérleti megállapodás eredménye. A tranzakciók részletei az alábbiak:

•             12 000 négyzetméter területet vett bérbe egy családi tulajdonú logisztikai vállalat, amely raktározási, szállítmányozási és egyedi szolgáltatásokat nyújt Ausztria, Szlovákia és Csehország területén. A vállalat 8 400 négyzetméterről szóló bérleti megállapodásának meghosszabbítása mellett további 3 600 négyzetméterrel növelte meg területét;

 

•             a hármas számú épületben 4 800 négyzetméterrel növelte meg bérelt területét a Raben Logistics Slovakia, a Raben csoport tagja, a raktározási, nemzetközi közúti fuvarozási és belföldi disztribúciós szolgáltatásokra specializálódott logisztikai operátor. A Raben emellett 7 777 négyzetméter területelet bérel a park ötös számú épületében;

 

•             1 200 négyzetméterrel növelte bérelt területét a Carcoustics Slovakia, egy autóipari és ipari akusztikai megoldásokra szakosodott globális vállalat, amely így már 6 450 négyezetméter területet foglal el a park kettes számú épületében.

 

„Ezek a területbővítések megerősítik és stabilizálják pozsonyi portfóliónkat” – mondta Martin Polak a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője és alelnöke. „Stratégiai elhelyezkedésű szlovákiai épületeink és parkjaink továbbra is hozzájárulnak meglévő ügyfeleink igényeinek kielégítéséhez.” A Prologis Park Bratislava stratégiai helyszínen, a D1-es autópálya első kijárata mellett található, 24 kilométerre keletre Pozsony központjától, és 2 kilométerre Senec-től. A park jelenlegi hat disztribúciós létesítménye több mint 183 000 négyzetméter területet foglal magában. A park további két, összesen 100 000 négyzetméteres épület fejlesztésére elegendő kapacitással rendelkezik.

 

Jelenlegi ügyfelek a parkban a Cerva Slovensko, a CSAD Invest Logistics, a DHL Logistics Slovakia, a dm drogerie markt, a Lagermax Slovakia, a Movianto Slovensko, a NAY, a Spandex, a Tesco International Clothing Brand, a Textile House for EURO TRADE, és a Tinaco. A Prologis vezető disztribúciós-terület szolgáltató Szlovákiában, három disztribúciós parkja (Senec, Galanta (Gan) és Nove Mesto) összes területe meghaladja a 404 000 négyzetmétert (2011. december 31-i adatok szerint).