Mostantól a CA Immo felel a Capital Square irodaház bérbeadásáért

A Capital Square ugyan 2009 óta tagja a CA Immo portfoliónak; mostantól azonban még szorosabb szálak fűzik az irodaházat az ingatlankezelőhöz: június közepétől az eddig ellátott tulajdonosi- és üzemeltetési feladatok mellett a bérbeadást is a CA Immo látja el. A 32.500 négyzetméteres Váci úti épület kilencven százalékát már kiadták.

Bővült a CA Immo tulajdonosi jogköre a Capital Square-nél: Az épületet még 2007-ben, két évvel a felépítése előtt vásárolta meg az ingatlan befektető társaság és azóta látja el a tulajdonosi feladatok mellett többek között az üzemeltetését. Az épület fejlesztőjével való megállapodás szerint 2012. június 15-től a CA Immo csapatához kerül az ingatlanhoz kapcsolódó összes tevékenység, azaz a bérbeadásért is ők felelnek mostantól.

 

„A Capital Square az egyik legsikeresebb épületünk, alig 4000 négyzetméter szabad területünk van még, többek között olyan bérlőkkel büszkélkedhetünk, mint az Aesthetica, a Ferrero, a Bridgestone, a Manpower és három kereskedelmi bank is minket választott.” – mondta Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi vezetője.

 

A bérlők életében nem jelent változást az átvétel, hiszen a bérleti szerződéseket eddig is a tulajdonos CA Immo-val kötötték és a műszaki, karbantartási munkákat is ők végezték.

 

A Capital Square irodaházat a Finta és Társai Építész Stúdió tervezte Budapest legsikeresebb irodanegyedében, az épület a Váci út és a Dráva utca sarkán található. A 32 500 mn összterületű, „A” kategóriás irodaépület 2009 nyarán készül el és került a CA IMMO tulajdonába.. A bérlők kényelmét egyedileg kialakítható irodák és különleges szolgáltatások − egyebek mellett étterem, bank, kávézó stb. − biztosítják. Az irodaház kiadottsága jelenleg 90 százalékos.