Most még érdemes újratárgyalni a bérleti szerződést

Az ingatlanpiaci elemzésekből is látszik 2010 év végére már sok cég felismerte, hogy érdemes még most kihasználni a bérlők számára kedvező piaci feltételeket és új irodát keresni , vagy – amennyiben jelenlegi irodájuk megfelel az igényeiknek – , a meglévő szerződést előnyösebb feltételekkel újratárgyalni.

A világ egyik vezető, Helsinki székhelyű papírgyártó cégének magyarországi képviseletét ellátó  UPM Kft. a MOM Park Irodákban hosszabbította meg közel 400 m2-es  irodabérletét.

“Alapvetően elégedettek voltunk  a mostani irodánkkal, de szerettünk volna körülnézni a piacon. A GVA Robertson segítségével feltérképeztük és összehasonlítottuk a számunkra  lehetséges megoldásokat.  Mindezek ismeretében továbbra is a jelenlegi irodánk tűnt a legalkalmasabbnak, így itt került sor a szerződés újratárgyalására.  A GVA Robertson szakmai tapasztalatának és az irodaház rugalmas hozzáállásának köszönhetően a számunkra legkedvezőbb  feltételekkel sikerült megegyeznünk.” mondta el  Surányi Éva, az UPM ügyvezető igazgatója.

“A bérlőképviselet mellett szóló három legfontosabb érv a megbízó szempontjából a szakmai felkészültség, illetve a költség- és  időmegtakarítás, amelyet tanácsadó bevonásával érhetnek el azok, akik ingatlan keresés- és használattal kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalát tervezik. A bérlőképviselet során az ingatlan tanácsadó  a piac alapos ismeretében  törekszik ügyfele számára a legkedvezőbb konstrukciót megtalálni úgy, hogy az még  az ingatlantulajdonos számára is elfogadható legyen. Így történt ez jelen esetben is: a UPM a sikeres tárgyalás eredményeképpen versenyképes feltételeket ért el, és a MOM Park Bérbeadója , az AEW Europe pedig megtartotta egyik jó nevű, megbízható bérlőjét.” fűzte hozzá Papp Róbert, a GVA Robertson irodai részlegének vezetője.