Megújul az EMKE irodaház- a Blahán

A GVA Robertson kizárólagos megbízást írt alá a PBW I Ingatlanalap tulajdonában és az AEW Europe kezelésében lévő EMKE irodaház bérbeadására, az irodaház átfogó modernizáció előtt áll.

A GVA Robertson jelentős szakmai tapasztalattal és piaci ismeretekkel rendelkező budapesti csapata teljes körű ingatlan-tanácsadói támogatást nyújt ügyfeleinek irodai és kereskedelmi ingatlan minden területén. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek megvalósíthatósági tanulmányok készítésében, a tervezési fázis során szükséges tanácsadásban, valamint az értékbecslés, projektfinanszírozás, ingatlan adásvétel és bérbeadás területein.

 

Az AEW Europe egy vezető európai ingatlanalapokat és befektetéseket kezelő menedzsment cég. Az AEW Capital Management, az AEW Europe illetve annak leányvállalatai – AEW Europe LLP, NAMI-AEW Europe és AEW Europe SGP – az Egyesült Államokban és Ázsiában egy globális ingatlan platformot képeznek, több mint 33 milliárd euró vagyont kezelve melyből 17,3 milliárd euró Európában található. Az AEW 30 évet meghaladó ingatlan alapkezelői és intézményi menedzsment tapasztalattal rendelkezik, melyet több mint 500 alkalmazottal lát el a világ 15 helyszínén működő irodáin keresztül, melyek központjai Bostonban, Londonban, Párizsban és Szingapúrban találhatók. Az AEW befektetési stratégiája kutatás által vezérelt, szigorú kockázatelemzés eredménye, melynek végrehajtását szakértői csapatai végzik kiterjedt helyi hálózatain keresztül. A társaság Magyarországon jelenleg 3 irodaházat kezel. 

Az AEW Europe Asset Management budapesti portfóliójába tartozik többek között az 1994-ben épült EMKE irodaház, amely a 7. kerületben a Rákóczi út és Teréz körút kereszteződésében, a város egyik legforgalmasabb pontján, 9 emeleten összesen 12500 m2 bérelhető területet kínál. „Az AEW Europe-pal létrejött megállapodás nagyon fontos momentum a GVA Robertson életében – kezdte Papp Róbert, a GVA irodai osztályának vezetője. Kifejezetten örülünk a megbízásnak, hiszen az EMKE irodaház jó lokációval rendelkezik, és a jelenlegi tervek szerint hamarosan alaposabb modernizáción esik keresztül. Elemzéseink és nyugati tapasztalatok alapján arra számítunk, hogy a gazdasági helyzet normalizálódását követően növekedni fog a bérlők új területek iránti érdeklődése, melyre az új fejlesztések csak 2 éves csúszással tudnak majd reagálni. A nemzetközi tapasztalatok alapján a megoldást az üresen álló, felújításra szoruló, korábban épült, jó adottságú és lokációjú irodaházak modernizálása jelentheti.”


Az AEW Europe nagy hangsúlyt szeretne fektetni az építészeti felújításra, az irodaterek átalakítására és a közös területek esztétika átalakítására. A felújítással párhuzamosan kialakításra kerül egy kávézó a földszinten, valamint több növény kerül a lobby területére egy zöldebb, nyugodtabb közös tér megteremtése érdekében. A gépészeti felújítások keretén belül megvalósulna a mai műszaki elvárásoknak megfelelő gépészeti modernizálás, ami érintené az épület teljes HVAC rendszerét és minden jelentős főgépészeti berendezést.