Megnyitotta kapuit hazánk legzöldebb irodaháza

A tervezett ütemtervnek megfelelően, a 2012. december 15-én kiadott jogerős használatbavételi engedéllyel valamint a két első bérlő egyidejű beköltözésével hivatalosan is átadásra került a Green House, a Skanska legújabb fejlesztése.

A XIII. kerületi Önkormányzat Építésügyi Csoportja határozatában megerősítette, hogy a Green House minden szakhatósági követelménynek maximálisan megfelelt.

 

Az első beköltözők (az ABB és a Skanska Property Hungary) a héten vették birtokba az épületet. Az Isys-On 2013 januárjában, az Avis Budget Group pedig márciusban csatlakozik.

 

Hazánk legzöldebb, immár átadott, irodaháza kimagasló energiahatékonyságával, és innovatív, környezettudatos megoldásaival egyedülálló a magyar irodapiacon. Az ’A’ kategóriás, LEED Platinum előtanúsított Green House a Kassák Lajos, Tüzér és Lőportár utcák által határolt területen áll, szomszédságában található a Kassák Park. A fenntartható technikai megoldások mellett a svéd és magyar építésztervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kreativitásra ösztönző, kellemes munkakörnyezetet, és az együttgondolkodásra lehetőséget teremtő közösségi tereket alakítsanak ki.

 

Az ingatlanszakma éves seregszemléjén, a 2012-es müncheni Expo Real-on a magyar pavilonban is bemutatott Green House projekt – hasonlóan a Skanska további tervezett fejlesztéseihez – szervesen illeszkedik Budapest főváros, és szűkebben a XIII. kerület városfejlesztési koncepciójába. Az irodaprojekt mellett a Skanska Property Hungary a szomszédos Kassák park fejlesztésében is jelentős részt vállalt, ezzel is hozzájárulva az élhető urbánus környezet kialakításához. Grzegorz Strutynski ügyvezető hangsúlyozta: „mind a kerületben aktív ingatlanfejlesztőként, mind új szomszédként fontos számunkra az épített környezet és a természet összhangja.”

 

A 17.800 négyzetméternyi területet kínáló irodaház már befejezése előtt 60%-ban bérlőre talált, jelenleg 4.400 négyzetméternyi iroda áll még rendelkezésre a 7 szintes épületben.