Megnyílt a Futureal első lengyel beruházása

Szerdán megnyitotta kapuit a nyugat-lengyelországi Gorzów Wielkopolskiban, 70 millió eurós beruházással épült Nova Park, amelyet az ír Caelum Development befektetői csoport, és a magyar Futureal csoport közösen fejlesztett

A NoVa Park Üzletközpont a Futureal Csoport és a Caelum Development joint venture együttműködésében valósult meg 17 hónap alatt. A projektet a Lengyelországban már évtizedes fejlesztői tapasztalattal és számos elkészült retail projekttel rendelkező Caelum Development kezdte meg, melyhez a Futureal Csoport 2011 első felében csatlakozott fejlesztő partnerként. Ez a kereskedelmi beruházás lett a magyar tulajdonú ingatlanfejlesztő első projektje, melyet Partnerségi Programjának keretében valósított meg Lengyelországban.

„A válság elhúzódása nem kedvezett az ingatlanfejlesztésnek, ezért 2011-ben úgy döntöttünk, egy másik oldalról közelítjük meg azt. Versenytársainkkal ellentétben mi nem szüntettük be tevékenységünket és váltunk meg munkatársainktól, ellene mentünk a trendnek. Mint tőkeerős, az ingatlanfejlesztés jövőjében erős hittel bíró vállalat, meghirdettük Partnerségi Programunkat, melynek keretében olyan jó üzleti potenciállal rendelkező projekteket kerestünk, melyek finanszírozási nehézségek vagy épp megfelelő szakmai háttér híján lelassultak. 100 millió Eurót tervezünk befektetni a régióban, elsősorban Magyarországon, Lengyelországban és Romániában, de nem zárkózunk el egyéb régión belüli lehetőségektől sem. 100 fős magasan képzelt, tapasztalt szakembergárdánk lehetőséget ad arra, hogy megfelelő szakértői hátteret biztosítsunk a fejlesztéseknek, illetve a partnerség keretein belül átmeneti finanszírozást is nyújthatunk a projekt megvalósításához. A piacon hamar híre ment a lehetőségnek, rengetegen kerestek meg különböző méretű és típusú projektjükkel. Szakértő munkatársaink számos fejlesztést világítottak át szigorú pénzügyi és műszaki szempontok figyelembevételével, az első igazán ígéretes a Nova Park Üzletközpont volt, melynek mind fejlesztői háttere, mind koncepciója már a tárgyalások legelején igen ígéretesnek bizonyult. Így lett a NoVa Park Üzletközpont a Futureal belépő projektje a lengyel ingatlan piacra, melynek sikerét reményünk szerint továbbiak követnek majd. Partnerségi Programunkhoz továbbra is keresünk olyan cégeket, akik a Caelumhoz hasonló struktúrában szívesen működnének együtt velünk sikeres ingatlanprojektek megvalósításában” – nyilatkozta Futó Gábor, a Futureal Csoport alapító tulajdonosa.

Az együttműködési szerződés megkötésére alig néhány hónap alatt sor került, melynek keretében a Futureal Csoport tőkével, valamint szakmai menedzsment szolgáltatással járult hozzá a fejlesztéshez. A NoVa Park a partnerségi kapcsolat kialakítása után igen kedvező feltételű finanszírozást kapott az egyik jelentős lengyelországi kereskedelmi banktól, mely még az optimista lengyel gazdasági környezetben is komoly eredménynek számít.

A NoVa Park a legnagyobb kereskedelmi célú beruházás a német határtól alig 70 kilométerre elhelyezkedő, meghatározó szerepű lengyel városban: Gorzów Wielkopolski-ban. Vonzáskörzete kiterjed nem csak a régió székhelyére, de az egész Lubuskie régióra is. Az üzletközpont 32 400 m²-es területén számos nemzetközi és lengyel márka kapott helyet, köztük a helyi vevőközönség által régóta vártak is, mint pl. a H&M, a C&A, a KappAhl, a KFC, a Cubus, a Lavard, a Bijou Brigitte, a Media Expert, vagy a Pure Fitness. A vásárlókat komfortos, 910 gépkocsit befogadó parkoló várja.

A NoVa Park Üzletközpont a Warta folyó mentén húzódó sugárút festői környezetében helyezkedik el, a beruházás hozzájárul a város e részének revitalizálásához. A projekt az építés szakaszában közel 1300 főnek biztosított munkahelyet, megnyitása után pedig mintegy 1 000-en dolgoznak majd az üzletközpontban.

A beruházók közötti megállapodás alapján a létesítmény menedzselését az Apsys Management fogja végezni.

A Nova Park Üzletközpont megnyitását a fejlesztők 4 napos rendezvénysorozattal ünneplik, mely számos szórakoztató programot kínál a régióban régóta várt létesítmény vásárlói számára.