Lipcsében terjeszkedik tovább a Goodman

A németországi Lipcsében kezdi meg legújabb beruházását a Goodman Csoport. Az újonnan aláírt előbérleti megállapodás értelmében a fejlesztő 63 ezer négyzetméteres létesítményt épít a Schenker Deutschland AG számára. Az autóipari vállalat a BMW számára nyújt logisztikai szolgáltatásokat a komplexumban, amely teljes befejezése után mintegy 600 munkahelyet teremt.

Az ügylet megerősíti a Goodman vezető szerepét a németországi logisztikai ingatlanfejlesztési piacon.

A közel 81 ezer négyzetméter bérbe adható területtel rendelkező létesítményt kifejezetten autóipari logisztikai céloknak megfelelően alakítják ki. Az 52 ezer négyzetméternyi raktár és 2 ezer négyzetméternyi iroda további 8 600 négyzetméter fedett, oldalsó rakodásra alkalmas területtel és 18 ezer négyzetméter kültéri tároló felülettel egészül ki. Az épületben 35 dokkolókaput létesítenek, amely további 15 kiállással bővíthető.

Az átadás 2011. július és november között több ütemben történik. A projekt teljes beruházási értéke a végső befejezéskor meghaladja a 33 millió eurót.

“A Goodman immár a harmadik raktárat építi a DB Schenker számára Németországban. Üzleti kapcsolatunk kiterjed Belgiumra, Spanyolországra és Csehországra, ahol cégünk szintén a Goodman által fejlesztett korszerű létesítményeket bérli – mondta a Schenker szóvivője.

A Goodman 272 ezer négyzetméteres területet vásárolt meg az A14-es autópálya mentén, az ott működő BMW üzemmel szemben, az új lipcsei vásárközpont szomszédságában. A telek teljes területéből 138 ezer négyzetmétert szentelnek a most építendő raktárnak. Az új fejlesztés jól példázza, hogy a Goodman stratégiai helyszíneken testre szabott, rugalmas megoldásokkal áll ügyfelei rendelkezésére.

Az új lipcsei fejlesztés az úgynevezett szász háromszögben, a Chemnitz-t, Drezdát, Hallét, Lipcsét és Zwickaut magában foglaló nagyvárosi régióban helyezkedik el, Berlintől mintegy 120 kilométerre délre és Prágától 140 kilométerre északra. A terület fennmaradó része a Goodman további ügyfeleinek jövőbeni igényei szerint fejleszthető.

“Örömünkre szolgál ismét a Goodmannel dolgozni. A vállalat 2006-ban az Amazon számára épített 70 ezer négyzetméteres raktárat Lipcsében. A Schenkernek fejlesztendő projekt ennek méltó folytatása. A két nagy autóipari üzemnek, a kiváló közlekedési infrastruktúrának és a magasan képzett munkaerőnek köszönhetően Lipcse Németország egyik legjelentősebb ipari és logisztikai centruma. Éppen ezért nem meglepő, hogy valamennyi fontos logisztikai szolgáltató jelen van a térségben” – jelentette ki Uwe Albrecht, Lipcse gazdaságfejlesztésért és foglalkoztatásért felelős polgármester-helyettese.

“A mostani a Goodman harmadik nagy projektje Németországban az elmúlt hat hónap során. A fejlesztések összterülete eléri a 145 ezer négyzetmétert. Stabil pénzügyi helyzetünk és a képességünk, hogy rugalmas és egyedi igényekre szabott megoldásokat kínáljunk, piacvezető szerepet biztosít számunkra az új logisztikai fejlesztések területén Németországban” – összegezte az elmúlt fél évet Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója.