Kivételes nőnapi fotókiállítás a Bank Centerben

Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon egyedülálló nemzetközi fotókiállítás nyílt meg a „Nők világa” címmel a Bank Center Irodaházban a Thomson Reuters együttműködésében. A kiállítást Shkendije Géci Sherifi, a Koszovói Köztársaság nagykövetasszonya nyitotta meg, aki szerint nincsenek határok céljaink elérésében, és abban sem, hogy a nők miként formálják a világot.

A Reuters fotósai az elmúlt két évben ázsiai, afrikai, amerikai és európai nők mindennapjait kapták lencsevégre, hétköznapi és rendkívüli pillanatokban egyaránt, kiemelve a nők sokoldalúságát a világ különböző országaiban.

„A Nemzetközi Nőnap, 1911-es bevezetése óta a nők /eredményei előtt tiszteleg, és szabadságukat, illetve társadalmi és gazdasági egyenlőségüket támogatja, hiszen a nők világméretű képviseletét ünnepelni kell. A nők aránya a nemzeti parlamentekben új rekordot döntött, ma már a társadalom minden szférájában vannak nők, még az állam és kormányfői szinten is. Mindenesetre nincsenek határok céljaink elérésében, és abban sem, hogyan formáljuk mi nők a világot” – mondta megnyitó beszédében Shkendije Géci Sherifi, a Koszovói Köztársaság nagykövetasszonya.

A kiállítás ingyenes és 2011. március 16-ig (8:00–22:00 óráig) tekinthető meg a Bank Center aulájában (1054, Budapest, Szabadság tér 7.)