Kezdődik a Lánchíd utca és környékének felújítása

A Várkert Bazár fejlesztésének második ütemével elkezdődik a Lánchíd utca és környékének felújítása. A munkálatok során, a bazár környékén új burkolatot kapnak az utcák, korszerűsítik a közvilágítást, kerékpársávokat, új villamosmegállókat és szökőkutakat alakítanak ki, megújítják és növelik a zöldfelületeket is.

A Várkert Bazár előtt húzódó Lánchíd utca felújítása során az alatta található közműveket is rendbe hozzák és létrehoznak egy új kikötőt is. A munkálatok során megújul a Clark Ádám tér, a Várban a Fortuna utca, a Hess András és a Szentháromság tér. Az Attila út és a Krisztina körút csomópontja környékén új zöldfelületeket létesítenek és a forgalmi sávokban is lesznek változások. A villamos pályákat nem érinti felújítás, de áthelyeznek megállókat. A felújítási munkálatok augusztus végére fejeződhetnek be, addig jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani.

 

A Lánchíd utca és környéke felújítása során a 19900 négyzetméternyi utat és járdát, 3530 folyóméternyi járdaszegélyt bontanak el.  Ezek helyére csaknem 4800 méternyi járdaszegélyt, 6700 négyzetméternyi bazalt nagykockakő burkolatot, a kerékpársávok számára több mint 2200 négyzetméternyi térkövet és további 6 ezer négyzetméternyi vágott bazalt burkolatot fektetnek le. Emellett 42 kandelábert, 66 forgalomtechnikai jelzőoszlopot és 102 KRESZ-táblát helyeznek el. A több mint 5600 négyzetméternyi, felújított gyepfelület zöldellését pedig 5800 négyzetméteres automata öntözőrendszer segíti majd.

 

A kivitelezést a Swietelsky Magyarország Kft. végzi. Az Európai Unió a Közlekedési Operatív Program keretéből támogatja az 1,6 milliárd forintos beruházást.