Kedvelik a MOM irodákat a kreatív ügynökségek

AZ AEW Europe, Európa egyik vezető ingatlanbefektetési társasága két nagy bérleti tranzakciót is sikerrel zárt a MOM Park irodaházban az elmúlt napok során.

A Young & Rubicam, a hazai reklámszakma meghatározó szereplője, több mint 1000 m2 irodaterületen hosszabbította meg bérleti szerződését. A nemzetközi reklámügynökség már 2003 óta bérlő az impozáns budai irodaházban, és mi sem bizonyítja jobban elégedettségét az épülettel, mint az, hogy továbbra is elkötelezettek voltak a MOM Park irodaház mellett. “ A budapesti irodapiac egyik leginkább túlkínálatos részpiaca Bel-Buda, ahol a régebbi épületek mellett számos új építésű irodaház is versenyez egymással. Egy ilyen kiélezett piaci környezetben különös örömmel tölt el minket, hogy egy olyan ismert cég, mint a Young & Rubicam továbbra is a MOM Park irodaházat tartja a számára legmegfelelőbb lokációnak”-nyilatkozta Isabelle Clerc, az AEW Europe Kelet-Közép európai ingtalankezelési üzletágának vezetője.

 

Az épület népszerűségét jól tükrözi, hogy a világvezető media investment management csoportjának, a WPP-nek, hat cége, a Mindshare, Mediacom, Mediaedge, Maximize, Maxus illetve Portland is úgy döntött – a GroupM által folytatott kölcsönösen előnyös megoldást hozó tárgyalások eredményeként –, hogy a MOM Park irodaházat választja székhelyéül. A világ 81 országában aktív cég magyarországi leányvállalatai összesen több mint 2.400 m2 irodaterületet vesznek bérbe, és döntésükben fontos szerepet játszott az épület igényes környezete, mely kimondottan ösztönzően hat a kreativitásra és az innovatív gondolkodásra.

 

“A cégek olyan irodaházat kerestek, mely folyamatosan inspirálóan hat szakembereire, és nem korlátozza őket. A MOM Park ebből a szempontból ideális, hiszen az épület minőségileg kifogástalan, a bevásárlóközpontban minden szükséges szolgáltatás elérhető, a közvetlen közelében pedig sportközpont és egy gyönyörű park található, ahol könnyű szabadjára engedni a gondolatokat. Nem meglepő, hogy az épület közel 20%-át jelenleg a kreatív- és reklámügynökségek bérlik”- nyilatkozta James Berry, a Jones Lang LaSalle irodabérbeadási vezetője.