Irányadó vételi ajánlatot tett az APG és a Goodman a ProLogis European Propertiesre

Az APG Algemene Pensioen Groep és a Goodman Csoport a ProLogis European Properties FCP rendes részvényeire szóló készpénzes ajánlat benyújtását tervezi, további befektetőkkel együttműködve. Az APG és a Goodman nemrégiben tett nem kötelező érvényű ajánlatot („Irányadó Ajánlat”) a tervezett ügyletre vonatkozóan.

Az ajánlat kitér a PEPR irányítási jogainak a ProLogistól a Goodmanre történő átruházására is.

A PEPR kezelője a ProLogis, amely a PEPR legnagyobb befektetőjeként, valamint az alappal fennálló igazgatási megállapodás értelmében masszív pozícióval rendelkezik.

A tervezett ügylet csak a ProLogis támogatásával valósulhat meg, a cég azonban mindeddig visszautasította az APG és a Goodman irányadó ajánlatát.

A PEPR-t az Euronext amszterdami tőzsdéjén jegyzik, piaci kapitalizációja a 2011. április 11-i állapot szerint egymilliárd euró, portfóliójába 232 európai logisztikai ingatlan tartozik. Az irányadó ajánlat szerint a PEPR akvizícióját egy, az APG és a Goodman által vezetett befektetői konzorcium hajtaná végre, amelyben a jelenlegi előrejelzések szerint a Goodman megközelítőleg 25 százalékos érdekeltséggel bír majd. A Goodmant egyben megválasztották a konzorcium operatív partnerének is.

Az APG és a Goodman továbbra is kitart a tervezett ügylet végrehajtása mellett, jóllehet a ProLogis mindeddig visszautasította az irányadó ajánlatot. Az APG és a Goodman szerint a ProLogis, a ProLogis Management Sarl, valamint a PEPR független igazgatótanácsának teljes körű együttműködése esetén 6-8 héten belül teljes egészében dokumentált ajánlat születhet.