Innovatív start-up központtá alakul a Renault egykori irodaháza

A Renault sikeresen értékesítette a már évek óta kihasználatlanul üzemelő Róbert Károly körúti irodaházát. „Az Aranypart Ingatlanbefektetési Alap, mint új tulajdonos már megkezdte az épület egyedi külső és belső átalakításának engedélyeztetését. A cég befektetői hátterét egy svájci-magyar tulajdonosi kör alkotja.” – mondta Bogár Roland, a tranzakció során az eladót képviselő Colliers International budapesti irodájának befektetési tanácsadója.

Az épületben több különböző funkciójú egység kialakítását tervezik. A felső emeletek inkubátor házként a Help2Startup Kft. inkubációs programjában támogatott start-up cégeknek adnak majd otthont. A szolgáltatás keretében bérbeadható (co-working) irodaterületek nagysága összesen 1500 négyzetméter, amelyre a programokra jelentkező hazai és külföldi vállalkozókat, „start-uppereket” várják. Az inkubátorház egyik kiemelt célja, hogy meghatározó szereplője legyen a hazai és a régiós start-up ökoszisztémának.

 

A földszinten létesülő bio- és naturtermék kiskereskedésen keresztül számos új, a hazai piacon ritkaságszámba menő termék bevezetését tervezik a magyar közönség számára.

 

Az első emeleten – mintegy 350 négyzetméteren – 20 kezelőből és 1 jógateremből álló életmódközpont indul, melyben a hagyományos nyugati orvosláson kívüli gyógykezelési módok közül választhatnak majd az érdeklődők. Szintén ezen a szinten kap helyet az 5 teremből álló Help2StartUp Center Rendezvényközpont és a hozzá tartozó, japánkerttel díszített Bonsai Teaház, amely az előbb felsorolt egységek szolgáltatásaihoz kapcsolódó rendezvényeknek ad majd otthont.