Ingatlanpiaci felmérés szerint a portugálok győznek a fociban az EB-n

Portugália -, mely jelenleg a FIFA rangsorában az 5. helyen áll – az esélyes a győzelemre a hamarosan kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokságon – állítja a Jones Lang LaSalle, ingatlan piackutatási adatokra hivatkozva.

Annak ellenére, hogy a hírhedt B csoportban játszanak Németországgal, Hollandiával és Dániával, az előző Európa-bajnokságok idején regisztrált ingatlanpiaci mutatók vizsgálata szerint arra lehet következtetni, hogy Portugáliának van a legnagyobb esélye a győzelemre, Horvátország pedig a második helyezésre számíthat.

A különböző ingatlanpiaci fundamentumok (befektetések megtérülése, bérleti díjak, kihasználatlansági mutatók) alapján az évek óta alulteljesítő Anglia várhatóan csak a közép-döntőkig jut el, Oroszországgal egyetemben.

Meglepetésszerű, de az Európa- és világbajnok spanyolok és a torna specialistái, a németek, bár esélyesnek tartják őket a győzelemre, mégsem valószínű, hogy a csoportmérkőzéseken túl jutnának. Mindkettő csapat vereséget szenvedhet olyan ellenfelektől, amelyek különféle ingatlanpiaci fundamentumokkal rendelkeznek.

Valószínűleg a hazai pálya előnye sem segít sokat idén. A verseny házigazdái, Lengyelország és Ukrajna, a FIFA ranglista végén (65. és 50. helyen) álló csapatai nem valószínű, hogy tovább jutnának a csoport mérkőzéseken.

Robert Stassen, a Jones Lang LaSalle EMEA régiójának tőkepiaci piackutatási vezetője elmondta: „Bár a világ szeme olyan futball sztárokra szegeződik, mint Ronaldo, Rooney és Robben, az ingatlanpiaci alapok vizsgálatakor meglepő párhuzamokat fedezhetünk fel a régebbi bajnokságok eredményeit tekintve. Ez azt jelenti, hogy az ingatlanpiaci teljesítményt és előrejelzéseket akár úgy is értelmezhetjük, hogy mi fog történni a futball pályán. Nyilván csak játék a fantáziával, de segíthet megjósolni az eredményeket és rámutat arra,hogy mennyire fontos megérteni az ingatlanpiacok teljesítményét.”