Hosszabbítás és bővülés 13 800 négyzetméteren

Nincs egy hónapja, hogy hírt adtunk a budapesti irodapiac idei legnagyobb bérbeadásáról. Most egy újabb bérbeadás történt, tízezer négyzetméterrel nagyobb, mint a korábbi.

A CPI Magyarország(volt Ablon), az év eddigi legnagyobb irodapiaci tranzakcióját kötötte meg a Vodafone vállalattal 13 800 négyzetméter irodaterületre, a budapesti Aréna Corner irodaházban. A Vodafone-t a Cushman & Wakefield képviselte.

 

A Vodafone, a meglévő Kerepesi Torony egészére szóló, 8 112 négyzetméteres bérleti szerződését újította meg, ezt további 5 600 négyzetméterrel bővítette, a Hungária és a Szörény Tornyok teljes negyedik és ötödik emeletén. A bővüléssel nagyobb lesz a Vodafone iroda és bővül a SSC (shared service centre) részleg is, egyazon épületben.

 

Aréna CornerA tranzakció következtében a három toronyból álló huszonkilencezer négyzetméteres Aréna Corner irodaház elérte a kilencveöt százalékos bérbeadottságot, csupán a földszinti ezerötszáz négyzetméteres kiskereskedelmi terület vár még bérlőre.

 

Billy Davidson, a Vodafone ingatlancsoportjának vezetője elmondta: “Ez a tranzakció egyértelműen bizonyítja a Vodafone hosszú távú elkötelezettségét Budapest és Magyarország iránt. Az Aréna Corner elrendezése és az épület elhelyezkedése kiválóan megfelel számunkra és örömmel folytatjuk sikeres SSC szolgáltatásunkat az irodaépületben.”

 

Lovro Adrienn a CPI Csoport magyarországi és romániai operációjának vezetője elmondta: “Örömmel tölt el, hogy a Vodafone a szerződéshosszabbítás és a bővülés mellett döntött, nagy várakozással tekintünk a már kialakult szoros üzleti együttműködésünkre a jövőben is. A tranzakció kiemelkedő a magyarországi portfoliónk tekintetében, és további előnye, hogy ezzel a szerződéssel az épület gyakorlatilag 100 százalékban bérbeadott.”

 

David M Johnston Associate, a Cushman & Wakefield budapesti iroda bérbeadási vezetője hozzátette: “Aktív keresési folyamaton vagyunk túl a Vodafone vállalattal, de a döntés az Aréna Corner mellett viszonylag hamar megszületett, köszönhetően a rugalmas bővülési lehetőségnek, mely lehetővé tette a Vodafone számára az azonnali növekedést.  Ez a tranzakció megerősíti azt, hogy a budapesti irodapiac ismét folyamatosan fejlődik, ami nagyrészt az olyan nemzetközi cégek érdeklődésének hatása, akik felismerik Budapest alapvető előnyeit és növelni kívánják jelenlétüket a városban.”

 

Az A kategóriás Aréna Corner három irodatornya között közvetlen átjárás van, egybefüggő nagy, jól kihasználható területekkel rendelkezik, ideális a SSC tevékenység végzésére. Az irodakomplexum a város sport- és kereskedelmi központjában helyezkedik el, közvetlenül a Budapest Sportaréna és a Puskás Ferenc Stadion vonzáskörzetében. Az épület metróval, villamossal, busszal is, de a Hungária körúton és a Kerepesi úton át autóval is egyszerűen elérhető.