Futureal csoport elindította új irodaházát: Vision Towers

A jogerős építési engedélyek beszerzése után a Futureal csoport elindította új irodaház projektje, a frissen elkeresztelt VISION TOWERS építkezését.

A Dózsa György és Váci út sarkán, az év elején lebontott régi Volga (később Ibis) szálló helyén a beruházó mintegy 23,500 m2-es irodakomplexumot épít, melynek fele a KPMG budapesti székházának ad új otthont 2014 nyarától.

A mélyépítést a HBM – KÉSZ konzorcium nyerte el, a teljes kivitelezésre még folynak a tenderek. A BREEAM minősítés kapcsán a kivitelezők kiválasztásnál fontos szerep jut a zöld certifikáció kapcsán szerzett tapasztalatnak valamint a kiemelkedő pénzügyi és szakmai háttérnek.

A kimagasló pénzügyi stabilitással és szakmai gárdával rendelkező – a jelenleg is új beruházásokat kereső – Futureal csoport a bankok által is keresett beruházási partner.  A finanszírozási tárgyalások végső fázisban vannak az ajánlatadásra felkért 4 bankkal, lezárásukat a nyertes pénzintézettel az ősz végére tervezi a Futureal managementje.

Örömünkre szolgál, hogy az építőipar és az ingatlanszakma nehézségei ellenére új projektünk a tervek szerint halad előre és a KPMG –nek köszönhetően egy új, ikonikus irodaház épül a Váci úti folyosóra a közterek megszépítésével és a környék megújulásával. A metró Dózsa György úti kijárata az átadás után egy gyönyörű városi köztérre fog nyílni, ami ráadásul közvetlen átjárást biztosít a közeli iskola felé az Angyalföldi utca irányába. Az építkezés közel két éve alatt átlagosan 600-700 embernek ad munkát, elkészülte után pedig jelentős számú új munkahelyet teremt.