Európa legjobb középülete lett az MTVA székház

Európa legjobb középületének választották a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) budapesti székházát, a díjat hétfő éjjel vette át Londonban az ingatlant fejlesztő WING Zrt. képviselője.

Miután a Finta Stúdió építészei által tervezett székház és gyártóbázis Magyarország legjobb középülete lett és a European Property Awards versenyében is győzött, indulhat a világ legjobb középülete címért – közölte az ingatlanfejlesztő társaság kedden az MTI-vel.

Az év későbbi szakaszában a European Property Awards legmagasabb pontszámot elért győztesei megmérkőznek az ázsia-csendes-óceáni, az afrikai, az észak- és dél-amerikai, valamint az arab régió első helyezettjeivel, hogy kiderüljön, az egyes kategóriákban melyiküké lesz a világ legjobbjának járó World’s Best cím – olvasható az összegzésben.

“Büszkék vagyunk, hogy az európai régiót képviselhetjük a világ legnagyobb ingatlanfejlesztőinek sorában. A díj nemzetközi elismerésese annak, hogy a WING projektjei világszínvonalat képviselnek Magyarországon” – idézi a közlemény Noah M. Steinberget, a fejlesztő WING Zrt. elnök-vezérigazgatóját.

Stuart Shield, az International Property Awards elnöke arról adott tájékoztatást, hogy idén 29 európai országból érkeztek nevezések, a színvonal kiemelkedően magas volt. Az egyes kategóriák győztesei a maguk területén kivételesen magas szakmai tudásról és versenyképességről tettek tanúbizonyságot.

Tervezői kellemes, funkcionális és a környezetébe jól illeszkedő épületegyüttesnek tartják az MTVA gyártóbázisát, amely eredetileg a Magyar Televízió számára épült, de az egységes közmédia létrejötte óta itt készülnek a Duna Televízió Zrt. által megrendelt műsorok, itt működik a közös közszolgálati hírportál, a Híradó.hu szerkesztősége és az MTI Új Média is.

Fekete Antal, a tervpályázatot még 2000-ben megnyert Finta Stúdió építésze a koncepcióról szólva korábban az MTI-nek elmondta: egy nagyon egyszerű, gazdaságos, racionális épületegyüttest akartak megalkotni, amely illeszkedik az óbudai ipari környezetbe, főként, hogy maga is ipari épület, gyártóbázis. A belső anyaghasználatot is ehhez igazították: márvány, gránit, arany helyett egyszerű, de barátságos atmoszférájú, színes falakkal operáltak. Az irodaépületben igyekeztek kellemes munkakörnyezetet teremteni az “emberi léptékű aulával” és a világos, jó arányú udvarokkal, “ahol igazi fák nőnek”.

A European Property Awards a nagy hagyományokkal rendelkező International Property Awards része. A díjat több kategóriában adják át ingatlanfejlesztőknek, ügynökségeknek, elismeréseket osztanak ki a legjobb építészeti és belsőépítészeti megoldásokért is. Idén összesen 41 kategóriában adták át az európai elismeréseket, ezek közül a Public Service Development elnevezésűben nyert az MTVA székháza – közölte a fejlesztő cég, amely az egyik legnagyobb magántulajdonban lévő magyar ingatlanvállalkozás.

Az általa fejlesztett projektek közé tartozik például az Átrium Park irodaház, az Allianz Székház, a Millenáris Irodaházak, a Bajor és Polár Center, az East Gate Business Park, a Dél-pesti Üzleti Park, valamint az ország első környezettudatos üzletközpontja, az ősszel átadandó Hegyvidék Központ.