Európa egyik legszebb Ferrari szalonja nyílik a Bank Centerben

Három új bérleti szerződés aláírása és egy meglévő bérlővel való hosszabbítás – zajlik az élet a Bank Centerben, Budapest belvárosában lévő prémium irodaházban. A Ferrari autószalon, a Creative Expert Consulting kereskedelemfejlesztési vállalat és a Conclude Services beköltözik, az Ír Nagykövetség pedig további hosszú távon kötelezte el magát a legmagasabb kategóriájú épület mellett.

A négy bérlő közel 1.500 négyzetmétert foglal el, ezzel az irodaház bérlői telítettsége meghaladja a nyolcvan százalékot, ami kimagasló eredménynek számít a jelenlegi gazdasági helyzetben.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Ferrari nálunk nyitja meg budapesti bemutatótermét. A legendás olasz sportautó-gyártó a lehető legmagasabb minőséget és a Ferrari S.p.A. központ által kiadott szigorúan ellenőrzött irányelvek betartását követeli tőlünk. A bemutatóterem részeként működő gyémánt alakú terület és a Bank Center kimagasló szolgáltatásai tökéletes helyszínt biztosítanak a Ferrarinak.”– mondta Éles Anett, a Bank Center bérbeadási vezetője.

 

A Fortebis Group, a Ferrari központ által az új standard kiépítésekre hivatalosan kinevezett építőmérnöki vállalat, szoros együttműködést folytatott Finta Józseffel, a Bank Center tervezőjével, annak érdekében, hogy a Ferrari szalon a lehető legelegánsabb módon kerüljön új környezetében kialakításra, szem előtt tartva az épület eredeti építészeti különlegességeit. A Ferrari Budapest idén nyáron nyitja meg új bemutatótermét a Bank Centerben.

 

A Conclude Services és a Creative Expert a közeljövőben gyarapítja a bérlők sorát. Mindkettő esetében döntő szempont volt az irodaház választásánál az épület technikai állapota, központi lokációja, valamint a ház szolgáltatásai és biztonság technikai jellemzői. A Creative Expert iroda belső design részét a Varró Design álmodta meg, egy elegáns, ugyanakkor modern irodaterületet alakítanak ki, a legmodernebb audió-vizuális technikai felszerelésekkel.

 

Az új deal-ek mindegyike nagyságrendileg 250 és 500 négyzetméter közötti irodákra vonatkozik. A négy új bérlő közel 1500 négyzetmétert foglal el, azaz a bruttó 32.000 négyzetméter kiadható terület 5 százalékát.

 

A Bank Centernek az új partnerekkel együtt összesen 52 bérlője van, amelyek jelentős része multinacionális pénzügyi területen tevékenykedő vállalat, illetve kormányzati szerv. A bérlők listáján olyan neves cégek szerepeltek, mint a Citibank, a Weil, a BorsodChem, az OTP Bank, az Amgen, és a Regus, a Franklin Templeton, a Bankár Holding, a Noguchi Porter Novelli.

 

Az irodaház a GLL Real Estate Partners kezelésében van, a bérbeadási és ingatlanüzemeltetési tevékenységét az Avestus Real Estate végzi. Az épület 52.184 négyzetméteres bruttó alapterületéből 32.000 négyzetmétert foglalnak el az irodák és kereskedelmi egységek. A Bank Center bérbeadottsági szintje jelenleg 80 százalék feletti, a tervek szerint év végig további bérlőkkel állapodnak meg a még üresen álló területekre.

 

Budapest legszínvonalasabb irodaháza a tavalyi év során jelentős átalakuláson esett át és a felújítások idén is folytatódnak, annak érdekében, hogy a tulajdonosok a jelenlegi és a leendő bérlőknek a legmagasabb szintű és minőségű ugyanakkor legkorszerűbb irodakörnyezetet biztosítsák. A közelmúltban bővültek az irodaház szolgáltatásai; a földszinten bankfiók, csomagküldő szolgálat, autóbérlés, utazási iroda, ruhatisztító szalon, szabóság és Nokia bolt és kávézók mellett mostantól egészség és szépség kezelések is igénybe vehetők a nemrég megnyitott masszázs, illetve kozmetika szalonban. 2012 márciusában nyitott meg az üzletrészen az Angel Gold ékszerüzlet, ahol különleges egyedi tervezésű ékszerek és óra márkák kaphatóak áprilistól.

 

„A bérleti szerződéseink jól mutatják, hogy egy nehezebb piaci környezetben is lehet szerződéseket kötni; hiszen a bérlők olyan irodaházakat keresnek, ahol a minőség és a patinás környezet találkozik a legmodernebb gépészeti és technikai megoldásokkal; a kettő együtt garantálja számukra hosszútávon a megbízható és költséghatékony irodabérlést.” – tette hozzá Rézsó István, a Bank Center üzemeltetési vezetője.